Raspunsul dat de liderul PSD, care l-ar face invidios si pe Marian Vanghelie, a facut, in aceste zile, inconjurul presei scrise, audio si video. Gafa nu este insa singulara, ci se inscrie intr-un lung sir de greseli care au lipit dureros de tare pe f
Raspunsul dat de liderul PSD, care l-ar face invidios si pe Marian Vanghelie, a facut, in aceste zile, inconjurul presei scrise, audio si video. Gafa nu este insa singulara, ci se inscrie intr-un lung sir de greseli care au lipit dureros de tare pe fruntea presedintelui PSD eticheta de "Prostanac". La inceputul lunii martie 2005, in plina sedinta a grupului senatorial PSD, Ion Iliescu a spus ca "Mircea Geoana s-a purtat ca un prostanac intre cele doua tururi de scrutin ale prezidentialelor, cand s-a dus prin tara si a spus ca UDMR va fi alaturi de PSD la guvernare". Astfel, a continuat Iliescu, afirmatiile lui Mircea Geoana au dus la pierderea unui numar important de voturi in Transilvania, ceea ce, in final, a insemnat pierderea alegerilor prezidentiale de catre Adrian Nastase. Ulterior, Ion Iliescu si-a nuantat declaratia, spunand ca "un prostanac poate fi un om inteligent care calca in strachini".
Gafa din scandalul "matusa Tamara"
O greseala monumentala a lui Mircea Geoana s-a consumat in ianuarie 2006, in ziua in care Adrian Nastase prezentase in Kiseleff decizia sa de a se autosuspenda din toate functiile din partid ca urmare a scandalului "matusii Tamara". Dupa ce a laudat "acest act de curaj", pe care il "asteptau cu totii", Geoana a dat cu bata-n balta. "A fost o decizie nefericita a lui Adrian Nastase de a face nu stiu ce declaratie de avere!", a clamat de la inaltimea tribunei liderul PSD.
Protocolul cu PRM
In mai 2006, Geoana si-a dat din nou cu stangu'n dreptu', anuntand, pe nepusa masa, ca va semna cu PRM un protocol de colaborare parlamentara, fara sa consulte insa partidul. De fapt, primul care a vorbit despre o astfel de teza a fost Corneliu Vadim Tudor. Imediat, pesedistii au aparut pe la televizor si au inceput sa nege vehement orice apropiere de PRM. Peste cateva ore insa, de la Pitesti, Geoana a confirmat senin declaratia lui Vadim. "Am discutat cu domnul Vadim Tudor in cursul zilei de ieri (joi - n.r.). Am convenit ca, pentru aceasta sesiune parlamentara si pentru cele care vor urma, daca nu vom avea anticipate, sa putem sa avem un mecanism de colaborare parlamentara structurat intre cele doua partide de opozitie", a declarat Geoana. Pesedistii s-au scandalizat si au inceput sa-i impute lui Geoana ca a luat o decizie de capul lui, fara sa consulte macar conducerea partidului. Zile in sir, partidul a fost blocat in sedinte si discutii despre cum sa scape de beleaua protocolului. Revolta s-a intins rapid peste mari si tari, tocmai in SUA. Acolo, liderii comunitatilor evreiesti din Statele Unite au cerut pesedistilor de la Bucuresti sa puna capat oricaror discutii cu PRM. In final, de protocol s-a ales praful.
"Si noi am manipulat sondaje"
"Si noi am manipulat sondaje si am mentinut PNL si PD la opt-noua la suta! De ce? Pai, e greu sa cresti in sondaje cand apar in ziare cazuri importante de coruptie si pe televizor colegi care isi fac reclama atacand partidul si alti colegi", a declarat presedintele PSD, in noiembrie 2006. Considerand probabil ca nu a socat indeajuns de mult asistenta, Geoana a continuat: "In perioada 2002-2003, cand PD si PNL erau la opt-noua la suta in sondaje, acestea nu reflectau realitatea". Cei mai mari specialisti in ale sondajelor de opinie pe vremea PSD - Vasile Dancu (Metromedia Transilvania) si Alin Teodorescu (IMAS) au ramas stupefiati de declaratia sefului lor. Amandoi s-au aparat si au spus la unison: "E o gafa!".
Desfiintarea CSAT, prin lege
Anul 2007 nu a adus nimic nou sub soare. Mircea Geoana a gafat de doua ori intr-o singura luna si chiar intr-o singura conferinta de presa. Inainte de a pomeni de "nu stim cati suntem (n. red. ofiteri de informatii)", liderul social-democrat a vorbit despre desfiintarea CSAT. Dintr-o grava eroare, Geoana a spus ca desfiintarea institutiei va fi consemnata in varianta PSD de legi ale sigurantei nationale. Din nefericire pentru liderul social-democrat, eliminarea CSAT nu se poate produce decat printr-o revizuire a Constitutiei, revizuire care trebuie sa treaca printr-un referendum.
"Nu ma tem decat de Dumnezeu si, uneori, de soacra"
Cert este insa ca Geoana este netemator, lucru recunoscut chiar de el.
"Nu ma tem decat de Dumnezeu si, uneori, de soacra", a clamat vitejeste Geoana in discursul sau de lansare a candidaturii la sefia partidului. "Gluma" sefului PSD a prins insa printre jurnalisti si membri de partid, mai ales ca despre soacra Margareta Costea au curs rauri de cerneala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.