"Pygmalion" pentru copii
Opera Comica pentru Copii isi invita spectatorii la premiera baletului "Pygmalion", adaptare dupa George Bernard Shaw. Este vorba despre antica poveste a lui Pygmalion si a Galateei si, mai precis, despre transfi
"Pygmalion" pentru copii
Opera Comica pentru Copii isi invita spectatorii la premiera baletului "Pygmalion", adaptare dupa George Bernard Shaw. Este vorba despre antica poveste a lui Pygmalion si a Galateei si, mai precis, despre transfigurarea ei moderna sub titlul "My Fair Lady". Pentru a vedea cat de convingatoare este o astfel de poveste si in versiune coregrafica, participati la unul dintre spectacolele din 23, 30 si 31 mai, fie la orele 14.00, fie la orele 16.00, la Sala mica a Palatului National al Copiilor din Bucuresti. Spectacolul este prezentat in scenografia Vioricai Petrovici, regia si coregrafia fiind semnate de Mihai Babuska. In distributie se gasesc balerinii Oana Popescu, Catalin Caracas, Oana Badanoiu, Bianca Fota, Bianca Stoicheciu, Florentina Raducu, Vicentiu Popescu si Mircea Ionita. Ieri (22 mai), spectacolul s-a jucat la Casa de cultura din Curtea de Arges. (L.I.)
Reinterpretarea minotaurului
Dupa ciclurile "Imperator", "Cavaler", "Batalii", "Cantarea Cantarilor", "Leda", "Rapirea Europei", ciclul "Minotaurului" irumpe in cadrul unui figurativ dens. Pentru Alexandru Radvan, 2005 a fost un an al Minotaurului: a inceput cu "Taurobolii" la Palatul Mogosoaia (desene de mari dimensiuni), a continuat cu "Soma" la Anaid Art Gallery (pictura) si a culminat cu participarea la Bienala de pictura de la Praga (editia a II-a), unde a prezentat o instalatie din desene de mici dimensiuni realizate in tus pe hartie japoneza. A urmat apoi multitudinea de desene, schite, acuarele neexpuse, toate inchinate minotaurului. De aceasta data, Radvan propune o reinterpretare a mitului grecesc al minotaurului, citit printr-o grila contemporana. Expozitia "Sol Victus", organizata de Universitatea de Arta si Design Cluj-Napoca in colaborare cu Anaid Art Gallery, in perioada 23 mai-11 iunie. "Minotaurul as putea fi chiar eu" declara Alexandru Radvan. Daca "Soma" reprezinta revolta artistului, a omului care nu se mai poate regasi, un corp letargic in cautarea sinelui, "Sol Victus" este recontextualizarea aceleeasi probleme intr-un spatiu arhitectural ce aminteste de labirintul din Cnossos. "Sol Victus" - expozitia al carei vernisaj este programat in aceasta dupa-amiaza (23 mai), la orele 18.00, la Galeria Casei Matei din Cluj - constituie o rememorare a expozitiei intitulate "Soma" (16 mai -16 iunie 2005, Anaid Art Gallery). (L.D.)
Pranz cultural la MAE
Sub privirile "Ingerilor" pictati pe sticla de catre Maria Constantinescu, azi la pranz, in holul central al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) va avea loc recitalul de poezie al Manuelei Golescu pe versuri de Varujan Vosganian, acompaniata muzical de Mihaela Vosganian. Evenimentul este organizat de catre Departamentul de Diplomatie Publica din cadrul MAE. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.