Multi dintre noi si-au propus sa aiba o alimentatie sanatoasa, bogata in fructe si legume si saraca in sare, zahar si grasimi. Insa, daca intr-adevar vrem sa avem o sanatate de fier, spun specialistii, trebuie sa ne indreptam atentia si spre mirodeni
Multi dintre noi si-au propus sa aiba o alimentatie sanatoasa, bogata in fructe si legume si saraca in sare, zahar si grasimi. Insa, daca intr-adevar vrem sa avem o sanatate de fier, spun specialistii, trebuie sa ne indreptam atentia si spre mirodeniile din natura.
Folosind mai multe plante aromate si condimente, in locul sarii si zaharului, vom resimti imediat efectele benefice ale acestora asupra sanatatii. In primul rand, plantele aromate mentin greutatea corporala normala, previn unele tipuri de cancer, scad nivelul tensiunii arteriale, regleaza glucoza din sange si imbunatatesc circulatia sanguina.
In loc de sare, folositi plante precum oregano, cimbru, rozmarin, patrunjel si usturoi, care dau toata aroma mancarii.
Folositi usturoi proaspat pentru un beneficiu maxim. S-a dovedit ca usturoiul reduce nivelul tensiunii arteriale si al colesterolului, daca se mananca zilnic trei catei de usturoi proaspat (daca este uscat prea mult sau daca a stat prea mult afara, usturoiul isi pierde proprietatile benefice).
Oregano si rozmarinul pot fi aliati de nadejde in lupta impotriva racelilor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.