Marcel Butuza va avea numarul 79 de concurs si a fost avertizat ca in desert sa se fereasca de scorpioni.

Omul de afaceri brasovean Marcel Butuza, un impatimit al motorsportului, se afla ieri in focurile ultimelor preparative inaintea
Marcel Butuza va avea numarul 79 de concurs si a fost avertizat ca in desert sa se fereasca de scorpioni.

Omul de afaceri brasovean Marcel Butuza, un impatimit al motorsportului, se afla ieri in focurile ultimelor preparative inaintea startului marii aventuri care a inceput astazi la Lisabona. In virsta de 41 de ani, motociclistul brasovean a trecut prin multe curse de nivel mondial. Acum, Butuza isi traieste provocarea motociclistica a vietii, concurind pe un KTM (Pulse Compet) alaturi de alti 263 de participanti inscrisi la clasa moto.

De ce Lisabona - Dakar?

Mi-am dorit intotdeauna sa fac asta. Nu vreau decit sa trec linia de sosire pe doua roti, nu cu elicopterul sau ambulanta. Fara putin noroc, nu ai cum sa razbati.

Ce stiti despre traseu?

Sint foarte multe locuri cu care nu sint deloc familiarizat. Organizatorii au incercat sa evitam zonele de conflict si cred ca vom fi in siguranta in desert. Nu ma refer neaparat la impuscarea vreunui pilot sau membru al echipajului, ci la posibilitatea rapirii cuiva, in vederea unei rascumparari. Un alt aspect este legat de existenta in numar mare a scorpionilor. Am fost avertizati sa ne inspectam cu atentie echipamentul in fiecare dimineata. Impotriva malariei si a febrei galbene m-am vaccinat inca de acum citeva saptamini.

Cum e acum la Lisabona?

Este o atmosfera foarte incinsa aici. Ma aflu intr-o parcare supraaglomerata, intre 250 de motociclete, 60 de turisme si 80 de camioane si este o nebunie de nedescris. Se aleg numerele de concurs, se probeaza GPS-uri. Jumatate din Lisabona e in alerta, iar fiecare al doilea sau al treilea cuvint este Dakar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.