Programul de evaluare a starii de sanatate a romanilor a fost amanat pentru luna aprilie, dupa ce parlamentarii au votat, in decembrie, un amendament la Legea bugetului pe 2007 prin care sumele provenite din taxa pe viciu vor fi cheltuite doar cu apr
Programul de evaluare a starii de sanatate a romanilor a fost amanat pentru luna aprilie, dupa ce parlamentarii au votat, in decembrie, un amendament la Legea bugetului pe 2007 prin care sumele provenite din taxa pe viciu vor fi cheltuite doar cu aprobarea Guvernului, si nu prin ordin de ministru. Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a lansat, la inceputul lunii noiembrie, programul de evaluare a starii de sanatate a populatiei Romaniei, actiune unica in ultimii 60 de ani, al carui scop viza, in principal, crearea unei imagini asupra patologiei existente la nivel national. Programul de Evaluare a Starii de Sanatate a Populatiei este finantat integral de Ministerul Sanatatii Publice (MSP). Suma necesara estimata pentru derularea acestui program este de 900 de milioane de lei. Banii vor fi alocati din fondurile proprii ale MSP, mai precis din fondul colectat in urma aplicarii "taxei pe viciu". Ca urmare a deciziei parlamentarilor, intrarea in vigoare a programului a fost amanata pentru luna aprilie. "Avem nevoie de timp pentru modificarea legislatiei, in sensul pregatirii unei Hotarari de Guvern, in locul unui Ordin de Ministru. Mai devreme de 80-90 de zile nu putem pune in functiune sistemul, a declarat, pentru Mediafax, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.