Autorii exceselor nu sunt numai profitorii comunismului ceausist, ci si tineri fanatizati care, dupa cum scrie Andreea Pora, in "Romania Libera", au scuipat pe memoria victimelor comunismului, a celor care au murit in puscarii, "cu creiere mici si bi
Autorii exceselor nu sunt numai profitorii comunismului ceausist, ci si tineri fanatizati care, dupa cum scrie Andreea Pora, in "Romania Libera", au scuipat pe memoria victimelor comunismului, a celor care au murit in puscarii, "cu creiere mici si bine spalate", strigand "bine le-a facut", "asa le-a trebuit", strigand (de necrezut!) "huo, huo" la mentionarea Gherlei, Aiudului, Pitestiului, unde mii de oameni au fost chinuiti si unde a pierit elita vechii Romanii. Aceasta cu complicitatea PSD-ului, dovada ca, in ciuda declaratiilor presedintelui sau, Mircea Geoana, "lupul isi schimba blana, dar naravul ba!".
Dincolo de caracterul patologic al manifestarilor din timpul sedintei solemne a Parlamentului exista insa, pare-se, 53 la suta din populatia tarii care crede ca comunismul n-a fost o idee atat de rea... De n-ar fi fost decat acest procent destul de mare si tot ar fi un motiv de ingrijorare, dar ingrijorarea isi are sorgintea mai ales in violenta protagonistilor.
Cat priveste comunismul fara violenta, asa cum viseaza poate unii din cei 53 la suta, e cazul sa le amintim o vorba a lui Take Ionescu, unul din sefii Partidului Conservator dinaintea Primului Razboi Mondial. "Demonstrati-mi, domnilor, ca socialismul e compatibil cu libertatea si a doua zi ma inscriu la socialisti!". Aceeasi utopie - in comunism, in libertate - nu da pace, de buna seama, acelor romani, mai ales tineri, care nu cunosc caracterul criminal al sistemului, dar cunosc asperitatile unui sistem liberal unde nu demagogia, ci munca si inteligenta conditioneaza succesul in viata.
Sistemul comunist a dat faliment, insa, tocmai pentru ca nu se lasa reformat; sub acest raport, Ceausescu a avut dreptate. Ca urmare, omenirea nu-si mai poate permite sa faca o noua experienta! Cine ii duce dorul inseamna doar ca se simte incapabil de a munci. Acestia sunt cei care au tulburat sedinta de deunazi a Parlamentului; asemeni indivizi vor exista totdeauna, dar daca, la noi in tara, ei fac mai mult tapaj, nu inseamna decat ca strainii au dreptate cand ne trateaza adesea cu desconsiderare. Cine merita a fi sanctionati, insa, sunt acei politicieni romani, precum C.V. Tudor - nu-i singurul! - care profita de ignoranta populatiei! O lege in acest sens e, poate, necesara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.