Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va avea dreptul sa utilizeze bunuri materiale si fonduri banesti primite de la persoane fizice si firme romane sau straine, sub forma de donatii si sponsorizari, pentru desfasurarea propriei
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va avea dreptul sa utilizeze bunuri materiale si fonduri banesti primite de la persoane fizice si firme romane sau straine, sub forma de donatii si sponsorizari, pentru desfasurarea propriei activitati.
Prevederea este inclusa in ordonanta de urgenta privind trecerea Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) la AVAS, in forma care a intrat, miercuri, in sedinta de Guvern. Documentul, obtinut de Mediafax, prevede comasarea prin absorbtie a OPSPI cu AVAS. Autoritatea va monitoriza si contractele de privatizare incheiate de OPSPI, va propune acordarea de facilitati la privatizare, va finanta programele de restructurare si reorganizare a societatilor din industria de aparare preluate de la OPSPI si va monitoriza modul in care sunt respectate obligatiile de restructurare si investitii asumate de beneficiarii ajutorului de stat. Societatile la care statul este actionar majoritar si filialele acestora vor putea incheia nu doar contracte de leasing imobiliar pentru propriile active, ci si contracte de vanzare-cumparare, asociere in participatiune, inchiriere sau uzufruct. Actul normativ mai prevede ca atributiile AVAS privind valorificarea creantelor sa fie transferate Ministerului Finantelor Publice. Proiectul de ordonanta pentru trecerea OPSPI de la MEC la AVAS a fost aprobat numai de ministrii din partea PNL si UDMR, pentru ca reprezentantii Partidului Democrat au plecat din sedinta de Guvern, nemultumiti de introducerea ordonantei pe ordinea de zi fara avizul Ministerului Justitiei. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.