Televiziunea digitala BT Vision, lansata de BT Group, fostul operator monopolist de telecomunicatii din Marea Britanie, va oferi de la anul televiziune digitala in sistem Video on Demand (VoD - video la cerere). Utilizatorul BT Vision nu va plati o t
Televiziunea digitala BT Vision, lansata de BT Group, fostul operator monopolist de telecomunicatii din Marea Britanie, va oferi de la anul televiziune digitala in sistem Video on Demand (VoD - video la cerere). Utilizatorul BT Vision nu va plati o taxa de inscriere sau un tarif lunar, ci doar costul aferent emisiunii TV urmarite, potrivit Reuters. Sistemul este accesibil printr-o conexiune ADSL, folosita si pentru furnizarea de internet in banda larga prin reteaua telefonica.
Principalii concurenti ai BT pe piata de servicii de televiziune sunt BSkyB, cu Sky Digital, cel mai popular serviciu de televiziune digitala prin satelit, pe baza de abonament, din Marea Britanie si Irlanda, si NTL, cel mai mare operator de cablu din Marea Britanie.
Analisti ai pietei de telecomunicatii, citati de Reuters, spun ca asteptarile companiei BT, de trei milioane de utilizatori, sunt prea mari daca tinem cont ca alte grupuri telecom europene au reusit sa atraga spre propriile televiziuni digitale doar sute de mii de clienti, desi au cativa ani avans fata de compania britanica.
Operatorul telecom BT a anuntat ca BT Vision va include de la anul servicii precum jocuri si pariuri, dar si suport de chat (comunicare prin text, in timp real) sau video-telefonie, a mai informat Reuters.
In Romania, operatorul de telefonie fixa si internet Romtelecom a lansat pe 29 noiembrie 2006 un pachet de televiziune digitala prin satelit, Dolce, in care a investit 15 milioane de euro, potrivit directorului general al companiei, James Hubley.
Platforma de televiziune digitala de la Romtelecom contine un program de baza cu 45 de posturi TV numit Variety, precum si alte sapte optiuni de programe suplimentare.
Reprezentantii Romtelecom au spus ca lucreaza la noi oferte de servicii cu valoare adaugata, printre care Interactive Gaming (jocuri interactive) si Pay-per-View (emisiuni platite), ce vor fi lansate la anul. Romtelecom planuieste si deschiderea unui serviciu in sistem IPTV (televiziune prin internet), programat sa fie lansat peste aproximativ 18 luni.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.