Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe fostul prefect de Iasi, Radu Prisacaru, si pe fostul sef al Agentiei Domeniului Statului, Flavius Ionita, alaturi de un avocat si un administrator de firme, acuzati de fapte de coruptie privind condi
Procurorii anticoruptie i-au trimis in judecata pe fostul prefect de Iasi, Radu Prisacaru, si pe fostul sef al Agentiei Domeniului Statului, Flavius Ionita, alaturi de un avocat si un administrator de firme, acuzati de fapte de coruptie privind conditionarea retrocedarii unui teren de 16 hectare. Fostul prefectul de Iasi Radu Prisacaru, fostul sef al ADS Iasi, Flavius Ionita, omul de afaceri Cristian Maftei si avocatul Toni Baltag au fost arestati prevenitiv la inceputul lunii septembrie. Ei au fost retinuti in urma unui denunt facut de catre sotul decanului Facultatii de Stomatologie din cadrul UMF Iasi. In 3 august, procurorii au inceput urmarirea penala impotriva lui Radu Prisacaru - pentru luare de mita si complicitate la luare de mita, directorului ADS Iasi - pentru luare de mita si a omului de afaceri Cristian Maftei - pentru luare de mita si complicitate la dare de mita, precum si fals in declaratii savarsit in realizarea scopului urmarit prin fapta de coruptie. Totodata, avocatul Baltag a fost sub acuzare pentru complicitate la luare de mita. Denuntul a fost facut in 17 august, de catre Dorin Fornea, care a reclamat faptul ca prefectul si seful Agentiei Domeniilor Statului Iasi conditionau retrocedarea unei suprafete de aproximativ 20 de hectare de teren. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.