Somajul din zona ce are euro ca moneda oficiala a scazut la cel mai redus nivel din ultimii 13 ani.

Cifrele oficiale ale Eurostat (biroul de statistica al UE) arata ca somajul din cele 12 tari din zona euro a scazut la 7,7. Aceasta cif
Somajul din zona ce are euro ca moneda oficiala a scazut la cel mai redus nivel din ultimii 13 ani.

Cifrele oficiale ale Eurostat (biroul de statistica al UE) arata ca somajul din cele 12 tari din zona euro a scazut la 7,7. Aceasta cifra a mai fost atinsa in aprilie 2001, dar nu s-a mai inregistrat un somaj mai mic de cind se organizeaza aceasta statistica, incepind din 1993. Cifra maxima atinsa de somaj in eurozona a fost de 9%, la mijlocul anului 2004. Ancheta Eurostatului arata ca situatia pietei muncii va fi chiar imbunatatita lunile urmatoare. Rata crearii de noi locuri de munca din zona euro de luna trecuta a fost a doua din ultimii sase ani, intrecuta doar de cea inregistrata in luna iunie. Somajul pentru luna octombrie a fost cel mai scazut in Olanda, cu 3,9%, si cel mai crescut in Franta si in Germania, cu 8,8%, respectiv 8,2%, dar pe un trend evident descendent.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.