Fondul de investitii Balkan Accession Fund a fost lansat oficial pe 29 noiembrie, in tarile din regiune si in Romania. Fondul este adminstrat de catre Balkan Accession Management Company. BAF este un fond privat de investitii destinat companiilor de
Fondul de investitii Balkan Accession Fund a fost lansat oficial pe 29 noiembrie, in tarile din regiune si in Romania. Fondul este adminstrat de catre Balkan Accession Management Company. BAF este un fond privat de investitii destinat companiilor de dimensiuni medii, cu potential semnificativ de dezvoltare in contextul oportunitatilor de crestere economica a tarilor celui de-al doilea val de extindere al Uniunii Europene. Capitalul social al fondului este de 110 milioane euro. Conform unui comunicat al fondului, acesta urmeaza sa investeasca in Romania, Bulgaria si in alte tari din Europa de Sud-Est (Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia, Bosnia si Hertegovina) precum si in Moldova si Ucraina. "BAF investeste cu precadere in companii cu pozitie de lider, active in sectoare care inregistreaza cresteri semnificative sau cu potential de consolidare si cu o strategie clara de extindere locala si/sau regionala, prin crestere organica sau prin fuziuni si achizitii", transmite comunicatul BAF. Valoarea unei investitii obisnuite variaza intre 3 si 15 milioane euro, iar perioada de investitie este cuprinsa intre 3 si 6 ani. Sectoarele pe care BAF le vizeaza sunt serviciile financiare, retail, logistica si distributie, bunuri de larg consum, tehnologia informatiei si telecomunicatii, servicii de sanatate, anumite ramuri industriale, media, precum si alte servicii orientate catre consumatori.
Printre investitiile anuntate de BAF sunt Motoractive (cea mai mare companie independenta de leasing din Romania - inainte de achizitionarea de catre General Electric), Domo Retail (unul dintre cele mai importante trei lanturi de retail de electronice si electrocasnice din Romania, cu extindere rapida in Bulgaria), Alin Trans (cea mai importanta companie de transport si logistica din Romania), precum si alte companii din Bulgaria si Moldova. "Nu este vorba doar despre capital, pe care l-am fi putut obtine din multe alte surse", a declarat Lorand Szarvadi, CEO, Domo Retail.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.