Cotidianul "Gazeta de Ucraina" a scris in numarul sau de ieri ca Steaua este banuita ca ar fi mituit brigada de arbitri ceha care a oficiat la meciul cu Dinamo Kiev, scor 1-1, din Grupa E a Ligii Campionilor. "Steaua este banuita de mituirea arbitrul
Cotidianul "Gazeta de Ucraina" a scris in numarul sau de ieri ca Steaua este banuita ca ar fi mituit brigada de arbitri ceha care a oficiat la meciul cu Dinamo Kiev, scor 1-1, din Grupa E a Ligii Campionilor. "Steaua este banuita de mituirea arbitrului", este titlul materialului din "Gazeta de Ucraina". Steaua a remizat, pe 21 noiembrie, pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), cu Dinamo Kiev, in etapa a 5-a a Grupei E a Ligii Campionilor, rezultat in urma caruia si-a asigurat calificarea in 16-imile de finala ale Cupei UEFA. In minutul 49, Dinamo a marcat prin Belkevici, la 1-0 in favoarea sa. Initial, "centralul" Jara a validat golul, insa, la interventia asistentului Zlamal a anulat reusita pentru un fault al lui Kleber la D. Goian. Dinamo a marcat din nou in minutul 77, la 1-1, insa golul lui Satkih a fost anulat eronat pe motiv de ofsaid.
"Patronul clubului Steaua, Gigi Becali, a platit brigazii de arbitri din Cehia, condusa de Jaroslav Jara, 200.000 de euro. In schimb, a obtinut un rezultat mai mult decat multumitor impotriva lui Dinamo Kiev, meciul dintre cele doua echipe terminandu-se la egalitate, scor 1-1, Jara anuland ucrainenilor doua goluri. Cernat confirma ca, intr-adevar, circula zvonuri legate de acest lucru. Probabil, UEFA va initia o ancheta in acest caz. Daca se va dovedi adevarat, arbitrul ar putea fi suspendat pe viata", a scris "Gazeta de Ucraina". "Acum zece ani, arbitrul elvetian Kurt Rothlisberger a primit o astfel de pedeapsa ca urmare a oferirii a 68.000 euro colegului sau bielorus Vadim Jukov in schimbul <<unei maini de ajutor>> data clubului elvetian Grasshoppers in meciul contra francezilor de la Auxerre din Liga Campionilor. Desi Rothlisberger a facut apel impotriva hotararii UEFA, aceasta a ramas neschimbata", a prezentat publicatia ucraineana un precedent. Publicatia "Fraza" a preluat subiectul de pe site-ul "champion.com.ua", si a notat ca presedintele gruparii ucrainene, Igor Surkis, a mentionat ca a auzit acest zvon, dar nu are de facut nici un comentariu pe aceasta tema. Reactia finantatorului stelist Gigi Becali la articolele din presa ucraineana a fost urmatoarea: "Hai, domne, lasati-ma cu prostiile astea!".
"Am auzit in Romania conversatii pe aceasta tema, dar nu pot face eu comentarii. Este clar ca cele doua goluri au fost valabile, dar nu stiu daca arbitrul a fost cumparat sau nu. In orice caz, rezultatul ramane. Am auzit ca aceasta situatie va fi analizata de UEFA", a spus Cernat pentru ziarul ucrainean "Fraza". Contactat telefonic de Mediafax, Cernat a confirmat declaratiile acordate presei ucrainene, dar a precizat ca nu crede in posibilitatea ca Steaua sa fi mituit arbitri. "Mi-e greu sa cred asta, nu-i sta in caracter lui Gigi Becali sa faca asa ceva. Nu cred ca la nivelul Ligii Campionilor se poate ajunge sa cumperi arbitrii. Bineinteles, n-am cum sa stiu daca e adevarat sau nu, dar eu unul nu cred. Ar fi urat sa ajunga cazul la UEFA, se strica imaginea Stelei si a fotbalului romanesc. Am vorbit si cu Surkis pe aceasta tema, mi-a spus: <<Nu stiu nimic, habar n-am!>>", a comentat Cernat, care a precizat ca arbitrul ceh a facut doua greseli in defavoarea echipei sale, dar ca "acest lucru nu inseamna ca a fost cumparat".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.