Este o mare voce a liricii internationale. Si-a castigat autoritatea in domeniu, impunandu-se pe scenele din intreaga lume prin roluri diverse. Fiica indragitei interprete de muzica populara Maria Ciobanu, soprana Leontina Vaduva, isi sarbatoreste as

Este o mare voce a liricii internationale. Si-a castigat autoritatea in domeniu, impunandu-se pe scenele din intreaga lume prin roluri diverse. Fiica indragitei interprete de muzica populara Maria Ciobanu, soprana Leontina Vaduva, isi sarbatoreste astazi ziua de nastere.

""Ma bucur ca mama este inca in putere""

""Consider ca a fost un an bun si am rezolvat multe lucruri cu mine insami. Sunt fericita ca baiatul meu creste pe zi ce trece, se inalta. Asta este cea mai mare bucurie. Ma bucur ca mama este inca in putere, este sanatoasa si ca lumea o iubeste. Sunt foarte mandra de ea si sper ca din careul genetic pe care natura i l-a dat mi-a dat o parte si mie. Imi doresc sa am ca si dansa putere de munca si daruire cat mai mult posibil. Mama a fost un model pentru mine. Am invatat foarte multe de la ea si pot sa spun ca lucrul cel mai de pret la ea este modestia. In general, m-a sfatuit sa stiu sa-mi aleg prietenii si sa caut in special calitatea umana inaintea altor calitati. Frumusetea sufletului este calitatea cea mai importanta la un om. Daca oamenii din jurul nostru au aceasta dimensiune, ne ajuta sa mergem mai departe.
Cu ani in urma, cand eram studenta, se faceau seri literar-artistice si muzicale, si doamna Florescu, profesoara noastra, sefa de catedra de la Conservator, ne-a reunit si am cantat in «Traviata». Pe atunci eram o tanara inocenta, cu frica de viata, cu grija de a reusi ce si-a propus. Niciodata nu m-am gandit ca o sa fac o cariera stralucita. Pentru mine, genul clasic a fost o descoperire, o curiozitate.
Acum imi doresc sa se realizeze ce mi-am propus de la inceput, sa continuu acest drum, sa reusesc sa dau cat mai multa muzica publicului. Cred ca implinirea nu este terminata pana cand nu incheiem o cariera. Imi doresc foarte mult sa cant o serie de lucruri pe care cu ani in urma nu puteam sa le cant, pentru ca vocea nu-mi permitea. Acum ma consider implinita pentru astfel de roluri din toate punctele de vedere.

Din totdeauna am avut modele si cred ca fiecare model corespunde intr-un fel evolutiei noastre. La inceput o admiram intr-un mod frenetic pe Ileana Cotrubas, dupa aceea am descoperit vocea Renatei Scotto. Callas ramane deasupra tuturor. Este modelul indiscutabil. Eu invat in continuare. Nu putem sa ne rezumam la ceea ce am invatat in scoala si intotdeauna avem nevoie de o ureche exterioara, de cineva care sa ne ghideze.

Sunt foarte fericita de intrarea Romaniei in UE si consider pe deplin meritat acest lucru. Din punct de vedere cultural, Romania a avut intotdeauna legaturi stranse cu Franta. Umila mea participare la cultura romaneasca o fac din tot sufletul si de cate ori am ocazia sa promovez muzica romaneasca, a lui Enescu, a lui Lipatti si altii o fac cu mare dragoste si cu multa daruire.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.