Procurorul Ciprian Nastasiu de la Parchetul Instantei Supreme si judecatorul Sofica Dumitrascu de la Curtea de Apel Bucuresti, cei doi magistrati care s-au ocupat de cazul rapirii jurnalistilor romani in Irak, nu au comis vreo infractiune in cazul el
Procurorul Ciprian Nastasiu de la Parchetul Instantei Supreme si judecatorul Sofica Dumitrascu de la Curtea de Apel Bucuresti, cei doi magistrati care s-au ocupat de cazul rapirii jurnalistilor romani in Irak, nu au comis vreo infractiune in cazul eliberarii din arest a lui Omar Hayssam.


Cercetarea celor doi a fost finalizata joi, cu solutia de ""neincepere a urmaririi penale"". Ancheta va continua insa la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, impotriva doctorului Constantin Tanasescu, cel care a eliberat un act medical folosit ulterior pentru eliberarea sirianului. Impotriva acestuia a depus plangere chiar seful Administratiei Nationale a Penitenciarelor, Alexandru Serban. Tanasescu este anchetat pentru comiterea infractiunii de fals intelectual, deoarece ar fi atestat prezenta unor metastaze ganglionare in cazul lui Omar, desi acestea nu fusesera stabilite prin verificari specifice. In luna septembrie, Tanasescu a fost destituit din functia detinuta la Spitalul Penitenciarului Rahova.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.