Razboiul intre actualul director al Ateneului iesean, Benoit Vitse, si primarie si-a mutat frontul in plina strada.

Printr-o adresa transmisa ieri la Ateneu, municipalitatea a interzis afisele stradale la ultima piesa pusa in scena d
Razboiul intre actualul director al Ateneului iesean, Benoit Vitse, si primarie si-a mutat frontul in plina strada.

Printr-o adresa transmisa ieri la Ateneu, municipalitatea a interzis afisele stradale la ultima piesa pusa in scena de Benoit Vitse (foto). "Hai sa facem sex" nu pare a fi pe placul sefilor primariei, acestia motivindu-si decizia prin faptul ca "un astfel de afis aduce ofense publicului larg" si, in plus, ar incalca legea. "Suna ca intr-o anecdota. Nici macar nu au venit sa vada piesa, nici macar nu stiu despre ce este vorba si deja ataca", spune Benoit Vitse.

Piesa "Hai sa facem sex" a dramaturgului contemporan Valentin Krasnogarov a fost jucata pina acum in Ucraina si in Rusia, iar in avanpremiera, la Iasi, va fi pusa in scena la acest sfirsit de saptamina. Aceasta nu este prima piesa de pe scena Ateneului Iasi care include scene sau replici cu conotatii sexuale. "Axa pamintului trece prin axa soldurilor tale" sau "Evanghelistii" au fost scinteile care au aprins flacara razboiului dintre cele doua institutii. Primaria pare sa fi gasit cheia rezolvarii conflictului: scoaterea la concurs a postului de director de la Ateneu. La concursul care se va organiza pe 18 decembrie, Benoit Vitse a refuzat sa-si depuna candidatura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.