Suma alocata de Guvern pentru sarbatorirea cu fast a integrarii europene a crescut la 5 milioane de euro. Cele 41 de judete ale tarii au primit ieri 1,7 milioane de euro, dupa ce la inceputul lunii Bucurestiul ""incasase"" 3,3 milioane de euro.

Suma alocata de Guvern pentru sarbatorirea cu fast a integrarii europene a crescut la 5 milioane de euro. Cele 41 de judete ale tarii au primit ieri 1,7 milioane de euro, dupa ce la inceputul lunii Bucurestiul ""incasase"" 3,3 milioane de euro.

Ziua de 1 ianuarie 2007, data de intrare oficiala a Romaniei in Uniunea Europeana, nu ne va aduce salarii si pensii mai mari, mancare mai ieftina sau un alt beneficiu palpabil. Dar ne va aduce o mare chermeza nationala de noua zile finantata cu 5 milioane de euro, bani publici. Zile libere sa avem!

LA TOATA TARA. Guvernul a alocat ieri 61,5 miliarde de lei vechi, adica 1,7 milioane de euro, pentru ca locuitorii din cele 41 de judete ale Romaniei sa se bucure cum se cuvine de ""cel mai important moment din istoria tarii dupa Marea Unire din 1918"". Astfel, in perioada 24 decembrie 2006-1 ianuarie 2007, in fiecare dintre judetele tarii se vor baga peste 42.000 de euro in petreceri. Aceasta alocare de 1,7 milioane de euro vine in plus fata de cea de 3,3 milioane de euro acordata la inceputul lunii Primariei Capitalei pentru a celebra aderarea. Deci bucurestenii vor serba integrarea cu o chermeza de 3,3 milioane de euro, iar restul romanilor se vor bucura mai moderat, parangheliile lor fiind, per total, de 1,9 ori mai ieftine. Asta daca nu cumva Guvernul va mai pulsa niste bani. Ceea ce n-ar fi exclus, avand in vedere ca premierul Calin Popescu Tariceanu a precizat ca manifestarile dedicate slavirii integrarii vor fi organizate pe trei niveluri: la nivel national - ""cu precadere in Bucuresti"", la nivelul ""capitalelor"" regiunilor istorice - ""Iasi, Cluj, Timisoara, Craiova, Constanta si, probabil, in alte doua orase importante"" - si la nivel de ""capitala"" de judet.

ALTERNATIVE. Suma de 5 milioane de euro este uriasa, in conditiile de austeritate din Romania. Acesti bani puteau fi folositi pentru incalzirea zecilor de scoli in care se tot intrerup cursurile din pricina frigului, dotarea unor spitale sau reabilitarea unor strazi. Sau, de ce nu, pentru a da ""prime de Craciun"" mai generoase pentru pensionari, astfel incat sa intampine si ei cu belsug noul an si intrarea in Europa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.