Campania dusa de Jurnalul National pe tema despagubirilor pentru inundatiile controlate din Balta Ialomitei a dat rezultate. Ieri, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a constatat ca ordinul comun al Ministerului Agriculturii si Ministerului Medi

Campania dusa de Jurnalul National pe tema despagubirilor pentru inundatiile controlate din Balta Ialomitei a dat rezultate. Ieri, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a constatat ca ordinul comun al Ministerului Agriculturii si Ministerului Mediului pentru aplicarea HG 1525 privind despagubirile acordate proprietarilor terenurilor inundate controlat este gresit.

Astfel, suma initiala de 739.000 de lei acordata judetului Ialomita este mentinuta si va fi repartizata conform evaluarilor prefecturii. Ministrul Flutur a constatat ca valoarea de 450 de lei pe hectar, stipulata in ordin, nu este corecta. Ca atare, in maximum cinci zile prefecturile vor intocmi situatii centralizatoare cu sumele pentru fiecare pagubit, iar Ministerul Agriculturii va vira banii Directiei Agricole Ialomita. La fel se va intampla si in Calarasi.

Plafonul despagubirilor se va situa intre 889 de lei pentru hectarul de grau si 2.381 pentru hectarul de legume. Pentru ogoare se vor aloca 343 lei pe hectar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.