Combinatele de ingrasaminte chimice din Romania risca sa fie inchise in anii urmatori, din cauza consumului foarte mare de gaze, ne-a declarat ministrul economiei si comertului, Codrut Seres. „Dupa parerea mea, producerea de ingrasaminte chimi

Combinatele de ingrasaminte chimice din Romania risca sa fie inchise in anii urmatori, din cauza consumului foarte mare de gaze, ne-a declarat ministrul economiei si comertului, Codrut Seres. „Dupa parerea mea, producerea de ingrasaminte chimice in Romania va deveni extrem de scumpa si de dificila din punct de vedere economic”, a adaugat ministrul. Acesta a precizat ca in nici o tara vecina nu se mai produc ingrasaminte chimice, dovada ca mai mult ca sigur se vor inchide si combinatele din tara noastra.
Singura sansa de supravietuire a combinatelor chimice este, in opinia ministrului Economiei, stoparea exporturilor de ingrasaminte.„Combinatele trebuie sa se dimensioneze la capacitatea necesara agriculturii romanesti si sa fie sustinute de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) prin metode de subventionare directa. In acest moment, combinatele se autosustin, dar facem export, si pe masura ce pretul la gaze va creste, productia nu va mai fi deloc profitabila”, a completat Codrut Seres.

Inchiderea combinatelor va avea un impact economic dezastruos


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.