Presedintele rus, Vladimir Putin, se pregateste de ONU. Cel putin asta sugereaza presa rusa, potrivit careia liderul de la Kremlin s-ar afla in gratiile viitorului secretarul general al Natiuniulor Unite, Ban Ki-Moon, deocamdata ministru de Externe a
Presedintele rus, Vladimir Putin, se pregateste de ONU. Cel putin asta sugereaza presa rusa, potrivit careia liderul de la Kremlin s-ar afla in gratiile viitorului secretarul general al Natiuniulor Unite, Ban Ki-Moon, deocamdata ministru de Externe al Coreei de Sud. Cei doi au schimbat amabilitati, zilele acestea, la Moscova, intr-o atmosfera deosebit de destinsa, daca nu chiar cordiala, potrivit cotidianului rus Kommersant, citat de agentia "Rusia la zi". Declarandu-se "incantat de modul in care evolueaza relatiile dintre Rusia si Republica Coreea", presedintele Putin i-a multumit oaspetelui sud-coreean pentru promptitudinea cu care a reactionat Seulul in cazul unui incident produs in octombrie, anul acesta, cand o nava ruseasca, cu 18 marinari la bord, s-a scufundat in Marea Japoniei, apreciind salvarea echipajului de pe vasul Sinegorie drept "fapta unui vecin bun". Liderul de la Kremlin a profitat de ocazie pentru a preciza ca a sustinut "presedintia asiaticai a ONU inca de la bun inceput, "sugerand astfel in mod evident ca Ban ii este indatorat", potrivit Kommersant. "Ati sustinut, de asemenea, selectarea candidaturii mele in functia de secretar general al ONU. As dori sa va multimesc din nou", a replicat seful diplomatiei de la Seul, adaugand ca "in calitate de secretar general al Natiunilor Unite, voi colabora strans cu partea rusa in administrarea secretariatului ONU si a organizatiei ca intreg". Remarca nu a scapat neobservata de presa rusa, editorialistul ziarului Kommersant apreciind ca, in aceste conditii, "se pare ca la ONU nu va fi un singur secretar general". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.