Demolarea policlinicii Coltea - solicitare formulata de administratia spitalului - nu este inca autorizata de Primaria Sectorului 3, insa autoritatea locala va aviza cererea, deoarece imobilul in cauza nu se afla pe lista monumentelor istorice. Prima
Demolarea policlinicii Coltea - solicitare formulata de administratia spitalului - nu este inca autorizata de Primaria Sectorului 3, insa autoritatea locala va aviza cererea, deoarece imobilul in cauza nu se afla pe lista monumentelor istorice. Primaria Capitalei precizeaza - printr-un comunicat - ca demolarea Policlinicii Coltea nu face obiectul activitatii Directiei Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul municipalitatii. "Policlinica nu este nominalizata individual pe Lista Monumentelor Istorice 2004, aflandu-se doar in raza de protectie a Spitalului Coltea - monument istoric de valoare nationala. Competentele de certificare/autorizare revin in acest caz Primariei Sector 3", se arata in comunicatul municipalitatii.
De asemenea, primaria Capitalei precizeaza ca avizele emise initial pentru desfiintarea corpului de cladire care deserveste policlinica Coltea sunt expirate in prezent. "Din aceste motiv lucrarile de demolare nu se pot executa pe baza acestora (autorizatia de desfiintare 84/16.08 2002)", mai spune sursa citata. Cererea de demolare a Policlinicii Coltea a fost transmisa catre primaria de sector, care confirma existenta solicitarii si precizeaza ca autorizatia de demolare nu a fost inca emisa. "Primaria Municipiului Bucuresti a emis, in anul 2002, o autorizatie de desfiintare pentru mai multe corpuri de cladire din incinta Spitalului Coltea. Constructorul nu a inceput lucrarea in termen, motiv pentru care administratia spitalului a solicitat reinnoirea avizului. De data aceasta a adresat solicitarea catre noi deoarece, intre timp, s-a modificat legislatia, iar primaria de sector este cea abilitata sa aprobe aceasta cerere. (...) Deocamdata, solicitarea se afla in circuitul de semnaturi, insa nu sunt motive pentru care aceasta cerere sa nu fie aprobata, mai ales ca documentul este insotit de toate avizele", a declarat, ieri, pentru Mediafax, arhitectul-sef al Sectorului 3, Stefan Dumitrascu. "Exista aviz de mediu, exista raspuns de la Ministerul Culturii care atesta ca imobilul nu este listat in patrimoniul cu cladiri monument. Deci, nu vad care ar fi motivele pentru care noi, ca autoritate locala, sa nu emitem un raspuns favorabil, mai ales ca documentatia este completa", a mai spus Dumitrascu. Arhitectul-sef al Sectorului 3 a precizat ca spitalul Coltea nu se afla in administrarea primariei de sector. "Primaria nu are nici un fel de autoritate in administrarea acestei unitati spitalicesti. Aici are loc un proces de investitii, inceput inca din anul 2002, de catre o firma germana. Pana la finalizarea programului de reabilitare, administratia spitalului are autonomie in luarea deciziilor", a subliniat Stefan Dumitrascu. In solicitarea adresata primariei de sector, administratia spitalului cere un aviz pentru demolarea corpului de cladire al actualei policlinici Coltea. Pe amplasamentul cladirii ar urma sa fie amenajata o parcare si un alt corp de cladire, unit de cel al spitalului, in care va functiona un ambulator.
Ieri dimineata, aproximativ 50 de pacienti ai sectiei de oncologie a Spitalului Coltea au pichetat in semn de protest fata de decizia de demolare a unitatii. Alaturi de pacienti au protestat si cadre medicale.
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu considera, la randul sau, ca proiectul privind reabilitarea Spitalului Coltea, care prevede demolarea policlinicii, trebuie finalizat in pofida protestelor angajatilor, intrucat face parte dintr-un contract semnat in urma cu sase ani si pentru care s-au cheltuit multi bani.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.