Trilogia cinematografica, in trei volume Star Wars. Imperiul contraataca. Intoarcerea lui Jedi. Impreuna, aceste trei filme au scris istorie si au devenit experienta cinematografica suprema a anilor a€™70. Acum, Editura Amaltea continu

Trilogia cinematografica, in trei volume

Star Wars. Imperiul contraataca. Intoarcerea lui Jedi. Impreuna, aceste trei filme au scris istorie si au devenit experienta cinematografica suprema a anilor a€™70. Acum, Editura Amaltea continua seria Star Wars cu cele trei volume care se constituie in novelizari ale filmelor originale.

VOLUME. Primul volum ""Star Wars"" este scris de Alain Dean Foster, un foarte cunoscut scriitor de SF, insa ca autor este creditat insusi George Lucas, cel care a regizat filmul si a creat fenomenul Star Wars. Celelalte doua apartin lui Donald F. Glut si James Kahn.

Cartile Star Wars au aparut pe piata in a doua jumatate a anilor a€™70 si la inceput s-au bucurat de un real succes. Volumele Star Wars sunt grupate in mai multe serii, amplasate din punct de vedere temporal inainte, in timpul sau dupa actiunea din filme. Cu exceptia a sase volume - corespunzatoare celor sase filme din serie si care sunt novelizari - , celelalte sunt fictiuni. Pe langa acestea exista insa si enciclopedii, dictionare, dictionare vizuale sau ghiduri de popularizare a universului Star Wars.
Cat despre aventurile lui Luck Skywalker, ele incep intr-o galaxie foarte, foarte indepartata...

SEMNALE EDITORIALE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.