Aproape jumatate dintre societatile pe actiuni ar putea fi dizolvate deoarece incalca legea. Astfel, ele trebuiau sa-si majoreze capitalului social la suma minima echivalenta in lei a 25.000 euro, pana la 26 octombrie inclusiv. Acestea pot fi diz

Aproape jumatate dintre societatile pe actiuni ar putea fi dizolvate deoarece incalca legea. Astfel, ele trebuiau sa-si majoreze capitalului social la suma minima echivalenta in lei a 25.000 euro, pana la 26 octombrie inclusiv.

Acestea pot fi dizolvate prin decizie a tribunalului, la cererea Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC) sau a oricarei persoane interesate. Firmele care nu au majorat capitalul pot continua activitatea doar daca se transforma in societati cu raspundere limitata, societati in nume colectiv sau societati in comandita simpla. ""Termenul de majorare a capitalului social la
valoarea de minimum 25.000 euro nu este unul de decadere, in sensul ca societatile pot solicita efectuarea acestei operatiuni sau schimbarea formei si dupa 30 octombrie 2006, pana la data cand hotararea tribunalului de dizolvare va ramane irevocabila"", a declarat Eugen Ghiulea directorul general al ONRC.

SOCIETATI. La data intrarii in vigoare a Legii 302/2005 erau inregistrate la ONRC 6.981 societati, iar joi, 26 octombrie 2006, erau 12.671. Dintre acestea un numar de 5.030 societati detin un capital social inferior valorii de 25.000 euro, a precizat Eugen Chiulea. In interval de un an, un numar de 1.951 societati din totalul acestor firme si-au majorat capitalul social, si-au schimbat forma de functionare sau au iesit de sub incidenta legii datorita influentei cursului de schimb.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.