Impresarul Marcel Popescu l-a atacat dur pe Florin Prunea, directorul de relatii internationale din cadrul FRF, sustinand ca acesta l-a amenintat ca daca ii va duce pe jucatorii John Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade la Timisoara, acestia nu vor fi de
Impresarul Marcel Popescu l-a atacat dur pe Florin Prunea, directorul de relatii internationale din cadrul FRF, sustinand ca acesta l-a amenintat ca daca ii va duce pe jucatorii John Wayne Srhoj si Abiodun Agunbiade la Timisoara, acestia nu vor fi declarati liberi de contract. "E momentul sa se spuna lucruri care nu s-au spus. Am fost insultat de Florin Prunea. Am fost insultat, amenintat si amendat pentru ca indraznesc sa-i apar pe jucatori. Prunea mi s-a adresat cu limbajul unui sofer al unui camion cu cai. Prunea a recunoscut ca jucatorii au dreptate, dar a mai afirmat ceva: niciodata nu vor fi liberi de contract atata timp cat optiunea lor este Timisoara", a sustinut Popescu. Apoi a trecut la acuzatii concrete: "Cei doi arbitri care judeca acest caz la Curtea de Arbitraj fac parte din AFAN (n.r.Asociatia Fotbalistilor Amatori si Non-amatori, din conducerea careia a facut parte si Prunea). Deci, practic, AFAN-ul si-a trimis avocatii impotriva jucatorilor sai. Este vorba de domnul Jurca si domnul Zaharescu. Fac o legatura directa si spun ca se incearca subordonarea FRF de catre AFAN. Nu pot sa nu ma gandesc ce s-a intamplat cu ultimii lideri AFAN. Primul a provocat o mineriada in anul 1991, cel de-al doilea a omorat un om pentru ca a indraznit sa faca o baie intr-un lac. Singura diferenta intre acestia si Prunea este ca oficialul FRF nu are o pusca in mana", a incheiat Popescu. Srhoj si Abiodun au fost declarati jucatori liberi de catre Comisia pentru Statutul Jucatorului, in sedinta din data de 3 octombrie, dupa ce, in vara, cazurile celor doi au trecut pe la toate comisiile, s-a dat un verdict definitiv, anulat apoi pentru ca la forul mai sus amintit participase cineva care nu avea acest drept! Marcel Popescu il acuza pe Prunea ca, din cauza prieteniei pe care o are cu Constantin Iacov, presedintele CA de la FC National, se tergiverseaza acordarea unui verdict. "Prezenta lui Iacov si Prunea in anumite medii nu este intamplatoare. Nu vreau sa-i impiedic sa fie prieteni, dar pot sa le cer sa fie corecti si sa faca abstractie de ea. Intre patru ochi mi-a spus ca voi avea mari probleme ca i-am dus spre Timisoara. Ii recomand lui Prunea ca daca vrea sa ramana in fotbal sa o faca spre binele fotbalului si nu pentru interese personale. Nu vom mai accepta aceasta injustitie. Nu jucatorii trebuie sa demonstreze ca nu mai au contract, ci FC National ca au. Vorbind in termeni fotbalistici este 4-0 pentru jucatori", a completat Popescu.
Exemplul Dorinel Munteanu
Impresarul a dat ca exemplu situatia antrenorului-jucator Dorinel Munteanu, care desi nu are acordul lui CFR Cluj, unde este legitimat, el se pregateste cu FC Arges. "Noi nu raspundem la aceste presiuni si la aceasta lupta impotriva clubului Poli. Optiunea jucatorilor este clara: Timisoara. Poli este somata sa nu-i primeasca la antrenament. De ce sa nu-i primeasca? Nu pot fi legitimati, dar sunt liberi. Dorinel nu are dezlegare de la CFR Cluj, dar se antrenaza cu FC Arges. Se judeca cu unitati de masura diferite", a spus Popescu. Marcel Popescu a mentionat ca va face sesizari la FRF si LPF, deoarece drepturile jucatorilor au fost incalcate. "Consider ca li s-au incalcat mai multe drepturi garantate de Constitutie si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Sunt cetateni straini extracomunitari si nu beneficiaza la dreptul unui proces echitabil solutionat intr-un termen rezonabil, asa cum se arata in Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Ne adresam FRF si LPF pentru a le finaliza procesele prin care devin jucatori liberi", a continuat Popescu. Abiodun Agunbiade a declarat ca fotbalul este modul lui de viata si ca vrea sa evolueze pentru Poli Timisoara. "Am asteptat aceste patru luni pentru ca respect justitia si fotbalul din Romania, dar nu stiu ce sa mai fac. Timisoara ma doreste, iar eu am tot asteptat sa fiu declarat jucator liber. Nu stiu ce se intampla, dar vreau sa fiu lasat sa joc fotbal. Este modul meu de viata", a spus Abiodun. John Wayne Srhoj considera ca AFAN (Asociatia Fotbalistilor Amatori si Nonamatori) ar fi trebuit sa ii protejeze pe jucatori si nu clubul. "Sindicatul ar trebui sa ne apere pe noi si nu sa apere clubul. Am respectat Liga si FRF, dar eu nu am gasit respect aici", a completat Srhoj. (B.G.)
"A incalcat regulamentul, l-am prins si l-am sanctionat"
Florin Prunea sustine ca problema lui Marcel Popescu este, de fapt, alta, impresarul fiind inversunat din cauza unei amenzi de 20.000 de euro pe care a primit-o de la FRF, pentru incalcarea regulamentului agentilor de jucatori. "Toata supararea lui Marcel Popescu pleaca de la faptul ca a fost amendat acum o saptamana si jumatate. Trebuie sa invete ca nu mai merge. Nu vreau sa vorbesc despre ura dansului la adresa mea. Am dovedit ca a incalcat regulamentul agentilor de jucatori, l-am prins si l-am sanctionat. Trebuie sa invete si scaderea, nu doar adunarea", a spus Prunea. Fostul international si-a continuat si el tirada la adresa impresarului. "Se aude ca a facut foarte multi bani negri la FC National. Nu pot sa analizez aceasta situatie pentru ca nu am dovezi. Mi-a fost presedinte de club, la Universitatea Craiova, am castigat un campionat si o cupa impreuna. Este un om in varsta, iar eu ii respect pe cei cu care am lucrat", a mai afirmat Prunea. Comisia pentru Statutul Jucatorului a decis, in sedinta de saptamana trecuta, la solicitarea Comisiei pentru acordarea licentelor de agenti de jucatori, ca impresarul Marcel Popescu sa fie amendat cu suma de 20.000 de euro pentru ca a incalcat regulamentul agentilor de jucatori, determinandu-i pe Srhoj si Abiodun sa rupa contractul cu FC National. Popescu a facut apel la Curtea de Arbitraj a Fotbalului, care nu a luat inca nu nici o decizie. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.