Membrii Colegiului CNSAS au stabilit ieri ca viitorul presedinte al institutiei sa fie ales peste doua saptamani, dupa ce lui Claudiu Secasiu i-a expirat mandatul de sase luni. In acest timp, Colegiul va cere PD sa urgenteze procedurile pentru aleger
Membrii Colegiului CNSAS au stabilit ieri ca viitorul presedinte al institutiei sa fie ales peste doua saptamani, dupa ce lui Claudiu Secasiu i-a expirat mandatul de sase luni. In acest timp, Colegiul va cere PD sa urgenteze procedurile pentru alegerea unui inlocuitor pentru demisionarul Dan Lazea. Potrivit unor surse din cadrul CNSAS, membrii Colegiului ar fi stabilit, de principiu, ca Ticu Dumitrescu sa fie sustinut pentru sefia institutiei, pentru urmatoarele sase luni. Sursele citate au sustinut ca propunerea de nominalizare a lui Dumitrescu ar fi venit din partea fostului purtator de cuvant al CNSAS, Cazimir Ionescu, si ar fi fost agreata in sedinta de ieri, la nivel principial, de toata lumea. Aceleasi surse ne-au precizat ca fostul contracandidat surpriza al lui Ticu Dumitrescu de la alegerile din martie, Corneliu Turianu, nu si-a mai anuntat intentia de a candida. Pe de alta parte insa se pare ca si Claudiu Secasiu ar fi tentat sa pastreze in continuare functia de presedinte, in ciuda cutumei stabilite, de a se organiza alegeri o data la sase luni. In acelasi timp insa, odata cu numirea ultimului membru care lipsea din structura Colegiului si odata cu noile alegeri, se va reveni la formula care include si un vicepresedinte. De acest post s-ar lipi, conform surselor CNSAS, atat Laurentiu Tanase, cat si Cazimir Ionescu. Tot in sedinta de ieri, CNSAS a decis ca senatorul Attila Verestoy, fostul lider PSD Adrian Nastase, peremistul Gheorghe Funar si fostul sef al Cancelariei premierului, Aledor Francu nu au colaborat cu Securitatea. Potrivit unor surse din CNSAS, Colegiul a mai dat verdicte similare si in cazul deputatilor Mihaita Calimente (PNL), Corneliu Dida (PSD) si Oana Manolescu (minoritatea albaneza). (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.