Expertii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila au descoperit, in urma unor controale tematice, citiva medici de familie din judet care au eliberat retete medicale pe numele unor persoane decedate. Pina in prezent, specialistii CJAS au identi
Expertii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Braila au descoperit, in urma unor controale tematice, citiva medici de familie din judet care au eliberat retete medicale pe numele unor persoane decedate. Pina in prezent, specialistii CJAS au identificat mai multe neconcordante intre datele inscrise pe reteta medicala si cele oferite de Politie. Mai exact, potrivit informatiilor oferite de dr. Mariana Tarachiu, directorul CJAS Braila, Codul Numeric Personal trecut pe reteta nu coincidea cu numele beneficiarului, mai mult decat atat apartinatorul era mort demult. Doua cazuri clare au fost identificate la Sutu si Bertesti, medicii de familie eliberand retete pe numele unor... morti. Aceasta situatie se datoreaza unor greseli de scriere, este de parere dr. Tarachiu, si nu, asa cum s-a intamplat in alte judete, eludind legea. "Am verificat relatia medic-farmacist-beneficiar si am constatat ca totul s-a produs din greseala. CNP-ul a fost scris gresit, o singura cifra gresita si a fost suficient pentru a ne conduce catre numele unei persoane decedate. Va spun ca inca mai avem CNP-uri de verificat", a precizat dr. Tarachiu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.