Un observator bulgar in Parlamentul European, membru al partidului nationalist Ataka, a provocat un adevarat scandal in Legislativul comunitar dupa ce a facut comentarii rasiste pe seama unui eurodeputat ungar de etnie roma, relateaza Mediafax. In ti
Un observator bulgar in Parlamentul European, membru al partidului nationalist Ataka, a provocat un adevarat scandal in Legislativul comunitar dupa ce a facut comentarii rasiste pe seama unui eurodeputat ungar de etnie roma, relateaza Mediafax. In timpul unei dezbateri neoficiale, Dimitar Stoianov, a expediat un e-mail care continea comentarii umilitoare la adresa Liviei Jaroka, precizand ca nominalizarea aceastei pentru premiul anual al Revistei Parlamentului nu este potrivita. Oficialul bulgar a afirmat ca in tara sa sunt sute de fete de etnie roma, mult mai frumoase decat aceasta. "De fapt, daca te afli in locul potrivit la momentul potrivit, poti cumpara una (de 12-13 ani) care sa-ti fie sotie iubitoare. Cele mai frumoase sunt cele mai scumpe - peste 5000 de euro bucata!", a precizat Stoianov in mesaj, adaugand, in incheiere, ca Livia Jaroka a fost deja premiata anul acesta pentru talentul sau de tanar lider, desi varsta ei - de 32 de ani - "este peste cea permisa pentru astfel de organizatii". Observatorul bulgar si-a cerut, ulterior, scuze pentru remarcile facute, nu inainte ca vicepresedintele Partidului Socialistilor Europeni, Jan Marinus Wiersma, sa se declare "extrem de socat" de atitudinea acestuia, apreciind, totodata, ca nu considera ca "o asemenea intamplare nu are cum sa fie buna pentru imaginea" Bulgariei. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.