Fostul premier socialist francez, Lionel Jospin, a anuntat ca nu va candida pentru a obtine investitura Partidului Socialist in vederea alegerilor prezidentiale programate pentru 2007, a transmis, ieri, postul de radio RTL. In eforturile de a ajunge
Fostul premier socialist francez, Lionel Jospin, a anuntat ca nu va candida pentru a obtine investitura Partidului Socialist in vederea alegerilor prezidentiale programate pentru 2007, a transmis, ieri, postul de radio RTL. In eforturile de a ajunge la Palatul Elysee, Jospin a inregistrat, deja, doua esecuri. El a pierdut, in 1995, finala prezidentiala, in favoarea actualului presedinte, Jacques Chirac, care a reusit, astfel, sa sparga monopolul socialist al presedintiei franceze, dupa cele doua mandate consecutive de cate sapte ani ale fostului sef de stat, Francois Mitterrand. In 2002, pentru Jospin, competitia prezidentiala s-a incheiat chiar inainte de finala, el fiind eliminat de extremistul Jean-Marie Le Pen.
Lionel Jospin, in varsta de 69 de ani, a declarat, ieri, ca va sustine candidatura pentru investitura a Segolenei Royal. Conform mass-media franceze, citate de Rompres, Nicolas Sarkozy, ministru de Interne si lider al partidului de guvernamant, Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP), si Segolene Royal se afla pe primele locuri in clasamentul celor pe care francezii ar dori sa-i vada candidand la apropiatele alegeri prezidentiale. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.