Ne-ati luat tare, ceea ce ne bucura. Ne-am dorit sa nu va lasam sa stati pe margine, citind, pur si simplu, elucubratiile noastre despre ce anume este si nu - kitsch. Astazi aveti cuvantul! Ma deranjeaza tonul de superioritate intelectua

Ne-ati luat tare, ceea ce ne bucura. Ne-am dorit sa nu va lasam sa stati pe
margine, citind, pur si
simplu, elucubratiile
noastre despre ce anume este si nu - kitsch.
Astazi aveti cuvantul!

Ma deranjeaza tonul de superioritate intelectuala si de zeflemea cu care tratati subiectul. O fi vorba de kitschuri, dar nu toate sunt de prost-gust si multe ne inveselesc zilele cu caldura ce-o emana. Piticul de gradina a fost - este - si va fi un bun prieten si un personaj indragit. E vorba doar de modul de prelucrare si de finisaj. De exemplu, in Irlanda e la moda sa ai spiridusi in gradina, veranda, la geam. Iar despre carpetele ce se purtau pe pereti sa stiti ca aveau si ele rolul de-a inveseli o incapere si chiar de protectie (nu se lua varul de pe pereti cand stateai pe pat si chiar nu-ti era rece la spate).
Nu stiu de ce radeti de un lucru ce face parte din ""folclorul"" statelor orientale. Ce-ati spune sa rada si ei de arta noastra populara? Fiecare generatie are frumusetile ei! (Daniela Turcu)
DIVERSIUNE. Cum se face ca, o data la un cincinal, va bantuie ""Rapirea din Serai"" (moment marcant pentru istoria patriei si politica ei actuala) sau fantoma ""Pestelui de Sticla"" (un proxenet autohton) si mai mazgaliti ceva celuloza, cu scopul declarat de a sensibiliza opinia publica si de a o educa in spiritul Frumosului... Pentru a da forta demersului, trebuie combinate antitetic exemplele! Este de un folos nul sa faci haz (sinonim cu bascalie) despre un asa reclamat handicap de perceptie, care amputeaza estetismul unora; cand nu vii cu argumente, ci doar cu speculatii infantile, despre ce NU ar trebui sa gazduiasca retina noastra, a consumatorilor! Cum te erijezi tu in educator al maselor (mai ales al celor tinere), cand nu caligrafiezi din varful penitei o idee autentica, ci o preluare desueta? Este demonstrat aproape stiintific ca romanul este apt de critica si ras nervos. (Ariana)

BEC. Carpete, papusi, icoane, broderii, frig


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.