In timp ce autoritatile ungare cauta o solutie pentru a pune capat violentelor de la Budapesta, declansate dupa ce premierul socialist Ferenc Gyurcsany a recunoscut ca a mintit pentru a castiga alegerile, principalul partid de opozitie a cerut organ
In timp ce autoritatile ungare cauta o solutie pentru a pune capat violentelor de la Budapesta, declansate dupa ce premierul socialist Ferenc Gyurcsany a recunoscut ca a mintit pentru a castiga alegerile, principalul partid de opozitie a cerut organizarea de alegeri parlamentare anticipate. Dupa a treia noapte consecutiva de violente, 17 persoane au fost ranite, iar alte 137 arestate, iar organizatorii manifestatiilor au convocat pentru azi o „adunare constitutionala“ in fata Parlamentului de la Budapesta.
Viktor Orbán, liderul FIDESZ, principalul partid de opozitie, a cerut, ieri, organizarea de alegeri anticipate, relateaza AFP. „Este clar ca Gyurcsany trebuie sa plece si poate sa-si duca si pachetul de reforme cu el“, a declarat Orban, precizand ca partidul sau sustine fare rezerve inlocuirea actualului guvern socialist cu unul de tehnocrati, insa cu mandat limitat. Pe de alta parte, premierul Ferencs Gyurcsany a incercat, ieri, o solutionare politica a crizei, invitandu-i pe liderii partidelor parlamentare la o discutie despre evenimentele de la Budapesta, insa atat FIDESZ, cat si Partidul Popular Crestin Democrat au anuntat c a nu vor participa la nici o intalnire cu seful guvernului, pe care l-au numit „persona non grata“.

Critici de la Parlamentul European


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.