Integrarea europeana va scadea pretul locuintelor cu 15%, conform estimarilor facute de agentiile imobiliare. Vestea rea este ca aceasta scadere nu va dura prea mult si preturile isi vor relua repede cresterea. Pe piata rezidentiala se va inregist

Integrarea europeana va scadea pretul locuintelor cu 15%, conform estimarilor facute de agentiile imobiliare. Vestea rea este ca aceasta scadere nu va dura prea mult si preturile isi vor relua repede cresterea.

Pe piata rezidentiala se va inregistra o mica scadere a preturilor, de circa 15%, dupa aderare, a declarat Ruxandra Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), la Congresul International Imobiliar, ce are loc la Bucuresti. Ea a explicat aceasta ieftinire prin socul economic care ii va determina pe romani sa scoata de pe lista de prioritati cumpararea unei locuinte si sa se preocupe mai mult de traiul de zi cu zi, care va fi mai scump. ""Insa economia va creste, salariile se vor majora si curand vom asista la o noua crestere a preturilor la locuinte"", a mai declarat presedintele ARAI. Fenomene similare s-au inregistrat si in Cehia si Slovacia, unde dupa aderare pretul a inregistrat un recul, insa dupa nici un an locuintele au inceput sa se scumpeasca. ""De atunci preturile inregistreaza an de an cresteri de maximum 15%"", a declarat Kamil Kosman, reprezentantul asociatiilor imobiliare din Cehia si Slovacia.
BLOCURI. Romanii prefera acum sa cumpere locuinte vechi, amplasate in cartiere, in ciuda numeroaselor proiecte rezidentiale care ofera locuinte noi. Explicatia consta in preturile prea ridicate ale apartamentelor din blocurile noi, care ofera suprafete mari, ceea ce ridica costurile cu mult peste puterea financiara a majoritatii cumparatorilor. ""Exista in prezent peste 27 de proiecte imobiliare de mare anvergura ce ofera apartamente noi amplasate in aproape toate cartierele Capitalei"", a spus Cleciu. Ea a precizat ca preturile acestor locuinte noi se invartesc intre 900 si 1.600 euro pe metru patrat.
VILE. Schimbari in preferintele cumparatorilor s-au produs si pe piata vilelor de la marginea Bucurestiului. ""Nu se mai poarta vilele mari, care au devenit prea scumpe si care au costuri foarte mari de intretinere, ci vilele mici cu unul sau doua dormitoare"", a declarat Cleciu. Ea a adaugat ca in jurul Capitalei exista peste 60 de ansambluri rezidentiale care ofera de la cinci pana la 100 de vile fiecare, in comune precum Corbeanca, Snagov, Mogosoaia, Stefanesti. Preturile variaza intre 800 si 1.200 euro pe metru patrat.

SE PREGATESTE LEGEA CHIRIILOR


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.