Pe masura ce salariile romanilor cresc, apar si posibilitatile de petrecere a timpului liber. Investitorii au ochit deja marile orase, unde spera sa castige bani buni. Investitorii au constatat ca a venit vremea sa ridice mall-uri dotate cu parc
Pe masura ce salariile romanilor cresc, apar si posibilitatile de petrecere a timpului liber. Investitorii au ochit deja marile orase, unde spera sa castige bani buni.


Investitorii au constatat ca a venit vremea sa ridice mall-uri dotate cu parcuri de distractie in marile orase care nu dispun inca de astfel de centre comerciale. Mai mult, mall-urile au atras atentia fondurilor de investitii, care pandesc ridicarea unui astfel de complex pentru a-l cumpara.
BRANDURI NOI. Euromall este un brand detinut de compania franceza Union Investitii, care va deschide mai multe mall-uri in Romania. Recent, compania a pus piatra de temelie la mall-ul din Galati, care va avea 52.000 de metri patrati si care necesita o investitie de 45 de milioane de euro. ""Mall-ul va cuprinde 220 de magazine, sapte sali de cinema si un supermarket de 2.500 de metri patrati. Lucrarile vor fi finalizate in octombrie 2008"", a anuntat Tomer Barchom, reprezentantul Euromall. Compania va mai deschide un mall in Pitesti la sfarsitul acestui an, investitia ridicandu-se la 30 de milioane de euro. Acesta va include 170 de magazine, un supermarket cu o suprafata de 2.500 de metri patrati, un cinema cu sapte sali, o farmacie, restaurante, cafenele, cazino electronic si bowling.
INVESTITORI LOCALI. Un om de afaceri din Bacau a inceput constructia celui mai mare mall din Moldova, Arena City Center. Magazinul va avea o parcare cu 700 de locuri si o suprafata utila de 30.000 de metri patrati, iar investitia atinge valoarea de 35 de milioane de euro si va fi finalizata in toamna anului viitor. Potrivit planurilor, un intreg etaj va fi dedicat doar agrementului, aici se va gasi o pista de bowling, cinematografe, spatii de joaca pentru copii, restaurante. Insa investitorii locali care au simtit piata in urma cu doi-trei ani sunt deja bine infipti in business. Este si cazul firmei Iulius Group, patronata de un om de afaceri iesean, care construieste deja cel de-al patrulea mall in Suceava. Primul Iulius Mall a fost deschis in Iasi in anul 2000, cel de-al doilea in Timisoara, in octombrie 2005, iar cele din Cluj si Suceava sunt inca in constructie. Investitia totala a firmei din Iasi se ridica la circa 200 de milioane de euro.
TRANZACTII. Primele tranzactii cu mall-uri in provincie au aparut la Iasi si la Brasov. Compania britanica de investitii imobiliare Equest Balkan Properties a preluat centrul comercial Moldova Mall din Iasi pentru 34,5 milioane de euro. Acesta a fost construit in 1972, dar a fost modernizat si inchiriat in proportie de 95%, cei mai importanti chiriasi fiind Altex, Glendale Multiplex Cinema, Pizza Hut si KFC. Cealalta tranzactie a fost preluarea centrului Macro Mall de grupul de investitori britanici Dawnay Day, pentru 19 milioane de euro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.