Magistratii Curtii de Apel Constanta au invocat din oficiu, ieri, exceptia de necompetenta teritoriala privind judecarea cererii lui Moustafa Tartousi (foto) referitoare la ridicarea sechestrului pus asupra navei "Iman-T", cu care se pare ca a parasi
Magistratii Curtii de Apel Constanta au invocat din oficiu, ieri, exceptia de necompetenta teritoriala privind judecarea cererii lui Moustafa Tartousi (foto) referitoare la ridicarea sechestrului pus asupra navei "Iman-T", cu care se pare ca a parasit tara Omar Hayssam, decizia finala in legatura cu acest aspect urmand sa fie anuntata marti. Aparatorul lui Tartousi, avocatul Ionel Hasoti, a precizat ca doar Curtea de Apel Constanta are competenta sa judece aceasta cerere.
Intre timp, proprietarul navei refuza sa mai plateasca taxele portuare. Avocatul sirianului a depus o serie de acte care atesta pretentiile privind cheltuielile portuare cu nava dupa ce a fost sechestrata in port, care s-ar ridica la peste 200.000 de euro. Hasoti a mai precizat ca Tartousi refuza sa mai plateasca Capitaniei Portului Constanta taxele in valoare de 30.000 de euro. De aceea, toate aceste cheltuieli sunt dirijate acum catre Ministerul Finantelor, care ar putea incepe procedurile de abandon ale navei "Iman-T".
Altfel, proprietarul si agentul navei "Iman T", cu care autoritatile banuiesc ca a parasit tara Omar Hayssam, precum si proprietarii marfurilor de pe nava intentioneaza sa dea statul roman in judecata pentru recuperarea prejudiciului creat in urma sechestrarii navei. Ionel Hasoti a spus, citat de Mediafax, ca procurorii au pus sechestru asupra navei "ImanT", dar nu au numit un alt custode al acesteia. Potrivit avocatului, dreptul maritim prevede ca, in cazul impunerii sechestrului asupra unei nave in vederea confiscarii, procurorul trebuie sa numeasca un custode, remunerat de stat, care sa se ocupe de conservarea vasului. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.