Mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Lucian Tarniceru, fiul deputatului PSD Petru Tarniceru, arestat pentru ca a accidentat mortal o fetita in varsta de opt ani din comuna Mihaileni si a fugit de la locul faptei, a fost redus, ieri, de
Mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Lucian Tarniceru, fiul deputatului PSD Petru Tarniceru, arestat pentru ca a accidentat mortal o fetita in varsta de opt ani din comuna Mihaileni si a fugit de la locul faptei, a fost redus, ieri, de la 29 la noua zile. Tribunalul Botosani a judecat recursul formulat de aparatorii lui Tarniceru fata de decizia Judecatoriei Dorohoi care a dispus, marti, arestarea preventiva a acestuia pentru o perioada de 29 de zile. Magistratii botosaneni au redus la noua zile mandatul de arestare preventiva emis pe numele lui Lucian Tarniceru pe motiv ca acesta este doar invinuit, caz in care durata maxima a arestarii preventive este de zece zile.
Prim-procurorul Tribunalului Botosani, Cristian Popovici, a declarat ca situatia a fost determinata de o eroare in incheierea de sedinta de Judecatoriei Dorohoi, unde in loc de inculpat a fost inscrisa calitatea de invinuit. Popovici a precizat ca Parchetul Botosani va cere prelungirea mandatului de arestare cu inca 20 de zile la expirarea mandatului de arestare preventiva actual. Presedintele Tribunalului Botosani, Vladimir Tepoi, a declarat, potrivit Mediafax, ca a fost o greseala de redactare care poate fi indreptata, intrucat Parchetul are posibilitatea de a cere prelungirea mandatului. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.