Anul scolar incepe astazi doar pentru o parte dintre cei aproximativ 3,5 milioane de elevi din intreaga tara. Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, da ca sigura deschiderea scolii astazi, in timp ce liderii federatiilor sindicale din invatamant spu
Anul scolar incepe astazi doar pentru o parte dintre cei aproximativ 3,5 milioane de elevi din intreaga tara.

Ministrul Educatiei, Mihail Hardau, da ca sigura deschiderea scolii astazi, in timp ce liderii federatiilor sindicale din invatamant spun ca elevii pot sa stea acasa, pentru ca profesorii si invatatorii vor protesta la 15 septembrie, cerand majorarea salariilor. Cert este ca in Capitala va avea loc un miting in Piata Revolutiei, la care vor participa atat cadre didactice din Bucuresti, cat si din tara. Cu toate acestea, profesorii spun ca vor merge la ore si ca anul scolar va incepe astazi, in caz contrar directorii unitatilor de invatamant putand lua decizia sa le taie din salariu pentru neprezentare la ore. Situatiile sunt diferite de la judet la judet, de la scoala la scoala. Fiecare profesor va decide separat daca va chiuli de la scoala sau de la protest. De exemplu, profesorii din Galati au anuntat ca se vor prezenta la scoala, le vor da copiilor orarul si manualele, dar nu vor participa la festivitatile de deschidere. Optzeci de cadre didactice din Harghita vor ajunge la Bucuresti pentru a participa la miting, iar ceilalti vor boicota prin neprezentare.
FESTIV. Ministrul Educatiei va deschide azi noul an scolar la Colegiul National ""Octavian Goga"", unde 50 din cele 60 de cadre didactice sunt decise sa boicoteze festivitatile. (Eugenia Mihalcea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.