In plin razboi cu presedintele Traian Basescu, pe care il ameninta cu suspendarea din functie, Partidul Conservator isi declara sustinerea totala pentru premierul Tariceanu. Anuntul a fost facut aseara de presedintele PC, Dan Voiculescu, in urma
In plin razboi cu presedintele Traian Basescu, pe care il ameninta cu suspendarea din functie, Partidul Conservator isi declara sustinerea totala pentru premierul Tariceanu.

Anuntul a fost facut aseara de presedintele PC, Dan Voiculescu, in urma unei intalniri cu liderul PNL, alaturi de membri ai conducerii celor doua formatiuni. ""Ne-am exprimat intreaga disponibilitate de a fi alaturi de premierul Tariceanu in mandatul pe care il are de a conduce Guvernul Romaniei. Cred ca dl Tariceanu si PNL sunt supusi unor atacuri permanente din partea dlui Basescu si a PD, dorind sa castige capital politic pe seama altora. Ca atare, am crezut ca este bine ca premierul Tariceanu sa vada un sprijin din partea PC"", a declarat Voiculescu, sustinand ca demersul conservatorilor de declansare a procedurii de suspendare a sefului statului nu a facut obiectul discutiilor. La randul sau, Tariceanu a confirmat sustinerea de care l-au asigurat liderii PC, precizand ca ""este un lucru foarte important ca unul dintre partidele membre ale coalitiei sa-si afirme atat de clar si fara echivoc sprijinul"".
NEPOTRIVIRE. Cu toate acestea, cei doi lideri au avut puncte de vedere diferite in privinta proiectului de infiintare a Autoritatii Nationale de Integritate (ANI), aflat in dezbaterea Comisiei Juridice din Camera Deputatilor si modificat radical pana la acest moment. Tariceanu a insistat ca proiectul sa fie sustinut in forma Guvernului pe motiv ca exista un angajament in acest sens fata de Comisia Europeana. ""Nimeni nu contesta dreptul Parlamentului de a-si aduce propria contributie, dar legea nu trebuie sa difere de cea promovata de Guvern"", a sustinut Tariceanu, adaugand ca ""PC s-a angajat in acest sens"". In schimb, Dan Voiculescu a aratat ca parlamentarii conservatori nu vor sustine ""definitiv varianta dnei Monica Macovei"". ""Sunt punctele de vedere ale parlamentarilor, care nu pot fi ignorate pentru ca vrea dna Macovei. Dna Monica Macovei doreste sa se impuna cu propriile puncte de vedere intr-un mod dictatorial, asa cum o face Basescu"", a explicat liderul PC.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.