La 27 km de Sibiu se afla localitatea unde s-a nascut marele carturar Gheorghe Lazar. Aici, la Avrig, pana in 1989 se dezvoltase un important centru economic, concentrat in jurul Fabricii de Sticla si in jurul Uzinelor Marsa. Situatia nu a mai fost l
La 27 km de Sibiu se afla localitatea unde s-a nascut marele carturar Gheorghe Lazar. Aici, la Avrig, pana in 1989 se dezvoltase un important centru economic, concentrat in jurul Fabricii de Sticla si in jurul Uzinelor Marsa. Situatia nu a mai fost la fel de infloritoare dupa Revolutie. somajul (peste 45% din populatia activa), lipsa locurilor de munca, pierderea contractelor de catre cele doua intreprinderi au avut un impact imediat in sistemul social. Cei mai afectati au fost locuitorii din Marsa, un sat de langa Avrig, care au fost concediati masiv din fosta SC Mecanica, intreprindere ce producea, in proportie de 80%, componente solicitate de MApN. Din cei 10.000 de angajati, acum mai lucreaza in sectoarele care au mai fost salvate 2.000 de persoane.
Marsenii au inceput sa testeze piata muncii europene.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.