Modelele prea slabe nu vor mai avea voie sa defileze la marea prezentare de moda madrilena Pasarela Cibeles, care va avea loc in perioada 18-22 septembrie, din cauza ca nu ofera un exemplu bun tinerelor spaniole, a caror obsesie pentru propria greuta
Modelele prea slabe nu vor mai avea voie sa defileze la marea prezentare de moda madrilena Pasarela Cibeles, care va avea loc in perioada 18-22 septembrie, din cauza ca nu ofera un exemplu bun tinerelor spaniole, a caror obsesie pentru propria greutate le face sa ajunga la anorexie, transmite Mediafax. Presa spaniola a anuntat ca Guvernul regional al Madridului, care se ocupa de organizarea evenimentului, a eliminat intre 30-40% dintre top-modelele care au participat la editia anterioara a evenimentului pe motiv ca sunt prea slabe. In colaborare cu Societatea spaniola de endocrinologie si nutritie (SEEN), organizatorii paradei au impus un criteriu strict si anume ca niciunul dintre manechinele care vor lua parte la prezentari sa nu aiba indicele masei corporale mai mic de 18 (de ex. 56 de kilograme la o inaltime de 1,75 metri). Potrivit cotidianului spaniol ABC, este pentru prima oara cand o prezentare internationala de moda impune astfel de criterii. Mai multe top-modele care au participat la ultima editie a Pasarela Cibeles au suscitat polemici in Spania dupa ce au declarat la TV ca poarta haine masura 34-36 si stiu ca au cariera amenintata in cazul in care se ingrasa. Un salon international de rochii de mireasa organizat in iunie la Barcelona a interzis participarea modelelor care purtau masura mai mica de 38. Organizatorii au explicat ca vor ca evenimentul "sa aiba o evolutie care sa nu-i determine pe unii sa asocieze moda si defilarile cu cresterea ratei anorexiei". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.