Un grav accident rutier, soldat cu moartea a 12 persoane si ranirea altor cinci, toti pasageri ai unui microbuz, s-a produs ieri in apropierea municipiului
Barlad, cand autovehiculul a intrat intr-un autocar din Republica Moldova. In jurul orei
Un grav accident rutier, soldat cu moartea a 12 persoane si ranirea altor cinci, toti pasageri ai unui microbuz, s-a produs ieri in apropierea municipiului
Barlad, cand autovehiculul a intrat intr-un autocar din Republica Moldova. In jurul orei 04:40, pe DN 12A, Podul Turcului-Ivesti, la iesirea din municipiul Barlad, microbuzul, care era condus de un bacauan in varsta de 25 de ani, din Onesti, nu a acordat prioritate unui autocar care circula regulamentar pe DE 581. In urma accidentului, zece persoane din microbuz au murit pe loc, alte sapte fiind transportate de urgenta la spitalul Municipal de Adulti din Barlad. Personalul medical a constatat moartea unui adult, iar un copil, care era in coma, a decedat si el putin mai tarziu. Un alt pasager al autoutilitarei, grav ranit, a fost supus unei interventii chirurgicale. Ceilalti patru raniti, printre care si un copil, sunt in afara oricarui pericol, desi au suferit mai multe fracturi. Cele 29 de persoane din autocarul inmatriculat in Republica Moldova nu au fost ranite. Potrivit primelor cercetari, persoanele din microbuz se duceau la pescuit, in apropierea localitatii vasluiene Carja. Masina era un mijloc impropriu pentru transportul de persoane, desi fusese transformata in acest scop. De la locul accidentului a fost ridicat microbuzul in care se aflau cele 17 persoane, autovehiculul fiind transportat la un service din municipiul Barlad in vederea efectuarii expertizei tehnice. Totodata, cele 12 cadavre ale persoanelor care au decedat in accident au fost transportate la morga Spitalului Municipal de Adulti din Barlad pentru efectuarea necropsiei. Politistii spun ca se va pune un accent deosebit pe necropsia cadavrului conducatorului auto pentru a se stabili, in primul rand, daca acesta consumase bauturi alcoolice inainte de a se urca la volan.
Stare stabila
Starea celor cinci raniti era ieri stabila, acestia fiind internati in continuare la Spitalul de Adulti Municipal din Barlad. Viorel Petcu, directorul spitalului, a declarat ca cei cinci pacienti se afla in afara oricarui pericol, in stare mai grava fiind doar unul dintre ei, caruia i-a fost amputat un picior. "Toti pacientii care au ajuns la spital au suferit traumatisme multiple, cel mai grav fiind un barbat in varsta de 51 de ani care a suferit o amputatie coapsa stanga. Starea pacientilor este relativ buna si am luat toate masurile pentru ca acestia sa nu sufere complicatii. Daca situatia o va impune, pacientii vor fi transportati la Centrul Universitar din Iasi", a declarat Viorel Petcu. Cei cinci raniti au varste cuprinse intre 13 si 51 de ani. Dintre cei sapte raniti in accident, care au ajuns initial la spital, doi au decedat fara ca medicii sa mai poata face ceva, unul dintre ei incetand din viata in drum spre spital, iar un copil de opt ani murind pe patul de operatie.
Nereguli
Anchetatorii au stabilit mai multe nereguli in cazul tragicului accident rutier. Potrivit primelor cercetari ale politistilor si reprezentantilor Autoritatii Rutiere Romane - Filiala Vaslui, s-a stabilit ca autovehiculul in care se aflau cele 17 persoane era un microbuz de opt locuri, plus cel pentru sofer, insa banchetele fusesera scoase, iar pasagerii stateau pe pardoseala microbuzului. "ARR a stabilit ca microbuzul era pentru transport persoane, dar nu mai erau respectate conditiile care au fost date la obtinerea licentei de transport. Conducatorul auto avea si el permis pentru aceasta categorie de autovehicul", a declarat subprefectul de Vaslui, Sergiu Marian, citat de Mediafax. Tot din primele cercetari ale politistilor s-a stabilit ca soferul de pe microbuz care venea de la Onesti nu a acordat prioritate la iesirea de pe un drum secundar (DN 11 A Podul Turcului-Ivesti-Barlad) intr-un drum principal, respectiv Drumul European E 581. Soferul a reusit sa se incadreze pe prima banda a drumului european numai ca, in momentul respectiv, un autocar care venea din Republica Moldova si se indrepta spre Tecuci, a lovit din plin microbuzul, proiectandu-l intr-un copac de pe marginea drumului. Potrivit Politiei, accidentul a avut loc in jurul orei 04:40, din vina soferului microbuzului. Pesoanele decedate in impactul dintre cele doua masini au fost identificate. Cele 29 de persoane din autocarul inmatriculat in Republica Moldova nu au fost ranite. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.