Conservatorii si-au stabilit ieri in sedinta Biroului Politic largit prioritatile legislative pentru sesiunea parlamentara care a inceput ieri. Ei vor sustine ""categoric"" toate legile care vizeaza integrarea europeana, dar vor continua sa-si su
Conservatorii si-au stabilit ieri in sedinta Biroului Politic largit prioritatile legislative pentru sesiunea parlamentara care a inceput ieri.

Ei vor sustine ""categoric"" toate legile care vizeaza integrarea europeana, dar vor continua sa-si sustina si cele trei initiative la care tin foarte mult: cea privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza, legea ""Voiculescu"" privind averile ce nu pot fi justificate legal si proiectul privind neimpozitarea profitului reinvestit. Conservatorii vor mai propune ca serviciile de informatii sa poata face cercetari prealabile in caz de spionaj si tradare nationala si nu numai atunci cand este vorba despre terorism, asa cum spune proiectul sigurantei. La propunerea PC, la Senat se va infiinta o comisie fara caracter permanent sin care se va discuta procedura de numire a procurorilor. ""Noi credem ca nu este corect ca aceste propuneri sa vina din partea ministrului Justitiei, care este un produs politic, si mai corect ar fi ca procurorii sa fie propusi de CSM"", a precizat purtatorul de cuvant al PC, Bogdan Ciuca. El a mai spus ca PC a lansat invitatii catre PNL, PSD si PRM in incercarea de a ""gasi o formula pentru izolarea anumitor practici de partid-stat, de partid totalitar"" pe care le-au intalnit la PD. (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.