Dupa debutul ezitant, infrangere fara drept de apel in fata Spaniei, la cea de-a 27-a editie a Campionatului European, intrecere gazduita in aceste zile de bazinul olimpic Tasmajdan din Belgrad, reprezentativa de polo a Romaniei si-a readus aminte ca
Dupa debutul ezitant, infrangere fara drept de apel in fata Spaniei, la cea de-a 27-a editie a Campionatului European, intrecere gazduita in aceste zile de bazinul olimpic Tasmajdan din Belgrad, reprezentativa de polo a Romaniei si-a readus aminte ca este ocupanta locului 6 in ierarhia mondiala si a reusit sambata un spectacol de calitate in confruntarea cu bronzul olimpic, Rusia, impunandu-se cu 13-10 (2-3, 4-1, 4-3, 3-2). Din pacate, cum mentalitatea balcanica nu a disparut inca din randul poloistilor romani, in ciuda eforturilor disperate ale celebrului sensei Florentin Marinescu in pregatirea psihologica a meciurilor, ieri dimineata Romania a obtinut doar un rezultat de egalitate cu Olanda, scor 8-8 (2-4, 4-2, 1-1, 1-1), la capatul unei partide in care "tricolorii" au realizat o adevarata cursa de urmarire dupa ce adversarii au condus in minutul 4 cu un incredibil 4-0! De altfel, putem afirma fara sa gresim ca romanii au pierdut pe mana lor o prima sansa de a accede in grupa valorica 1-6 cu doua meciuri inainte de terminarea primei faze si ca egalul de ieri ne obliga acum sa castigam meciul din aceasta dimineata, cu Slovacia, pentru a continua drumul spre medaliile continentale, mai ales ca ieri Rusia a fost eliminata definitiv din cursa de Spania, care a castigat cu 13-10.
La un pas de rusine
Desi au sters cu buretele evolutia modesta din partida cu Spania, prin senzationala prestatie din fata Rusiei, "tricolorii" au fost ieri de nerecunoscut, chiar daca nu au cedat psihic la 0-4 si au reusit ca pana la pauza mare sa recupereze diferenta, scor 6-6. Mult prea nervosi din cauza multitudinii de erori din defensiva, dar si pe desele ratari din superioritate numerica (n.n. - au fost fructificate doar trei din cele noua atacuri de om in plus), poloistii romani au alternat momentele foarte bune, de mare echipa, cu cele mai putin placute, in care disciplina tactica a avut de suferit, iar carentele din pregatirea fizica si-au pus amprenta serios dupa pauza, cand echipa noastra isi incepea ofensiva la doar 12-14 secunde din atac! Si cand totul parea sa mearga foarte prost, cu doar trei minute inainte de final, Romania a reusit in mod miraculos sa se instaleze pentru prima data la conducere, 8-7, fapt care a reaprins sperantele. Numai ca, pe fondul unei neputinte autohtone, arbitrul Gonzales a inventat o eliminare la centru impotriva lui Kalman Kadar, unul din marii fundasi ai lumii, iar olandezi au egalat. In ultimul minut, ambele echipe au irosit cate o ocazie de a se desprinde in invingatoare, iar fluierul final a produs dezamagire atat in tabara adversa, olandezii ratand ultima sansa de a accede in prima grupa valorica, dar si in tabara noastra, "tricolorii" fiind acum obligati sa astepte jocul rezultatelor, dar si sa castige partida de astazi, de la ora 12,30, cu Slovacia, pentru a continua lupta din varful topului european. Pentru statistica, sa consemnam si marcatorii echipei noastre: Iosep, Matei-Guiman, C. Radu (2) si George Georgescu (2).
I-am inecat pe rusi
Astfel, dupa trei zile, Romania se afla pe locul trei in Grupa A (n.n. - pozitie care aduce calificarea in grupa 1-6), cu patru puncte, fiind devansata de Serbia si Spania, cu punctaj maxim (sase puncte), in vreme ce pe locurile urmatoare se afla Olanda, cu doua puncte, Slovacia, cu un punct, si Rusia, cu zero puncte, o pozitie jenanta pentru cea care a fost acum doi ani medaliata cu bronz la JO de la Atena. Insa schimbul de generatii a fost resimtit din plin de nationala lui Kabanov, care a fost inecata de romani si la Euro 2006, dupa ce a primit o lectie din partea "tricolorilor" si la Mondialele de anul trecut. De altfel, meciul cu Rusia a fost o adevarata propaganda pentru polo, Romania realizand un meci mare, gratie evolutiilor foarte bune din ofensiva ale centrilor C. Radu (3) si Dunca (2), ale interilor Matei-Guiman (3) si Iosep (2), dar si ale "tunarilor" G. Georgescu (1) si Andrei-Dina (2), ultimul reusind si un eurogol de la mare distanta. Pe de alta parte, nu trebuie omis nici aportul deosebit din aparare al fundasilor Kadar, Busila si Musat (n.n. - celebrul centru rus Ciomahidze n-a marcat nici un gol), cat si interventiile salvatoare ale portarului Bertini Nenciu, care a aparat si un penalty intr-un moment-cheie al jocului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.