Seful PRM Vadim Tudor il suspecteaza deja pe liderul PC Dan Voiculescu de eventuale mismasuri politice, desi cei doi lideri nu au hotarat inca daca vor incheia o alianta politica. Dom' Profesor s-a jurat deja in fata Tribunului ca daca cele doua part
Seful PRM Vadim Tudor il suspecteaza deja pe liderul PC Dan Voiculescu de eventuale mismasuri politice, desi cei doi lideri nu au hotarat inca daca vor incheia o alianta politica. Dom' Profesor s-a jurat deja in fata Tribunului ca daca cele doua partide o vor pune de-o alianta, trustul sau de presa va reprezenta o adevarata portavoce a noii oranduiri politice. Surse din conducerea PRM ne-au explicat insa ca Tribunul este mai mult decat suspicios vizavi de bunele intentii nutrite de Voiculescu, personaj care a devenit un simbol al duplicitatii politice. "Conservatorii sunt speriati de moarte ca daca se ajunge la alegeri anticipate nu mai au cum sa intre in Parlament. Dar daca vor avea pretentia ca PRM sa le ofere pe liste 24 de locuri, cum le-au solicitat celor din PSD, nu le vom oferi. Sa fim seriosi, PC este un partid sub 2% in toate sondajele de opinie. PRM nu castiga nimic asa", ne-au explicat sursele citate incertitudinile in care se zbate Tribunul. Pe de alta parte, acestea au precizat ca Vadim urmareste un singur scop atunci cand ii da apa la moara lui Voiculescu: faptul de a scapa PRM de eticheta de partid extremist nefrecventabil. "Vadim inca ameninta la televizor cu o alianta, dar in realitate, face doar un exercitiu de imagine. E bine ca, inainte de niste eventuale anticipate, toate organele mass-media sa vorbeasca despre PRM", au dezvaluit sursele adevaratele intentii ale Tribunului.
PC nici nu confirma, nici nu infirma
"Nu am discutat nimic despre PRM", este refrenul pe care liderii conservatori au ajuns sa il turuie mecanic, de fiecare data cand sunt intrebati despre posibilitatea unei aliante PC-PRM. "PC este deschis colaborarii cu toate partidele, mai putin PD", a spus ieri vicepresedintele PC, senatorul Sabin Cutas. "Discutam de blana ursului din padure. Nu am vorbit in cadrul Biroului Politic nimic despre acest subiect", a continuat Cutas. "Suntem absolut deschisi sa colaboram cu orice partid, mai putin PD. Scopul nostru nu este sa practicam o politica scandaloasa, pompieristica, axata pe circ si pe principiile unui partid-stat", a declarat si purtatorul de cuvant al PC, deputatul Bogdan Ciuca. "Nu as putea sustine o alianta cu PRM pentru ca intrarea in Europa nu se potriveste deloc cu o alianta cu PRM. Si aceasta ar fi problema principala, dar mai sunt si altele.(...) Eu am vorbit aseara (n.r. ieri seara) cu presedintele Voiculescu si mi-a spus ca nu este nimic serios. Cred ca, daca s-ar fi hotarat ceva, mi-ar fi comunicat", a declarat si liderul PC Prahova, Florin Anghel, citat de Mediafax. Secretomania liderilor conservatori de la centru a inceput sa fie criticata de reprezentantii din teritoriu, nemultumiti ca afla doar din presa de discutiile care se poarta "la nivel inalt". "Noi nu stim nimic. Am citit in presa azi (ieri - nr). Nu am primit nici un semnal de la centru. Deocamdata nu credem ca este aceasta alianta si oricum discutiile se poarta la nivel de lideri", a spus Iosif Moldovan, liderul conservatorilor sibieni.
PSD - dispus la "contacte politice" cu PC
Liderul senatorilor PSD, Ion Iliescu, este de parere ca eventualele discutii PSD-PC sunt oportune in conditiile actuale. Totodata, pesedistul a apreciat ieri ca o alianta pre-electorala nu ar fi indicata. "In ceea ce priveste PSD si PC, sunt doua chestiuni distincte. Daca puneti problema aliantei, este o chestie mai complicata si eu nu cred ca este realista abordarea problemei unor aliante pre-electorale. Dar contacte politice, de ce nu? Si dupa alegeri se judeca altfel lucrurile", a comentat Iliescu. Acesta a insistat totodata ca PC, in frunte cu Dan Voiculescu, sa se axeze pe eliminarea handicapurilor, acumulate dupa alegerile din 2004. "El (n.r. Voiculescu) are niste handicapuri pe care trebuie sa le depaseasca dupa alegerile din 2004.(...) Aliante pot fi determinate in urma unor rezultate ale unor alegeri. Nu cred ca este actual acum realizarea unor aliante", a conchis liderul pesedist.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.