Procurorii Parchetului Instantei Supreme au continuat ieri actiunea de prezentare a materialului de urmarire penala in dosarul Rompetrol, potrivit Biroului de presa al institutiei. Trei persoane au fost chemate ieri de anchetatori: jurnalistul So
Procurorii Parchetului Instantei Supreme au continuat ieri actiunea de prezentare a materialului de urmarire penala in dosarul Rompetrol, potrivit Biroului de presa al institutiei.

Trei persoane au fost chemate ieri de anchetatori: jurnalistul Sorin Rosca Stanescu (foto), presedintele Comisiei Nationale pentru Valori Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache, si vicepresedintele acestei comisii, Paul Miclaus.
Cercetat in legatura cu operatiuni pe piata de capital cu actiuni emise de societatea Rompetrol Rafinare. La iesirea din Parchet, Stanescu a declarat ca procurorii se grabesc sa incheie ancheta inainte de 7 septembrie, cand intra in vigoare noul Cod de Procedura Penala. El
s-a plans ca are numai patru zile la dispozitie pentru a studia cele 58 de volume ale dosarului in care este invinuit si a lasat sa se inteleaga faptul ca procurorul Ciprian Nastasiu ar fi renuntat la caz tocmai de teama noilor modificari. Conform Biroului de presa, procurorul Nastasiu a iesit din dosar in urma cu cateva saptamani, imediat dupa ce fusese delegat ca adjunct al sefului DIICOT. Functie din care el a fost destituit la sfarsitul lunii trecute, dupa disparitia lui Omar Hayssam. Motivul invocat a fost acordarea unei atentii sporite ""celorlalte dosare pe care le are in lucru"". Nastasiu ancheteaza acum disparitia sirianului, dar si un alt dosar de terorism ""strict secret"", dupa cum l-a catalogat Ilie Botos in fata Comisiilor juridice ale Parlamentului. (Violeta Fotache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.