Spalletti e noul antrenor al lui Chivu Luciano Spalletti va pregati AS Roma, echipa lui Cristi Chivu, in urmatoarele doua sezoane. Tehnicianul italian, care a antrenat in stagiunea recent incheiata pe Udinese, va primi 2,2 milioane de euro pe an, co
Spalletti e noul antrenor al lui Chivu
Luciano Spalletti va pregati AS Roma, echipa lui Cristi Chivu, in urmatoarele doua sezoane. Tehnicianul italian, care a antrenat in stagiunea recent incheiata pe Udinese, va primi 2,2 milioane de euro pe an, contractul sau avand si o optiune de prelungire pentru un al treilea sezon. ""Sunt onorat ca am posibilitatea sa antrenez o echipa atat de prestigioasa, sustinuta de un public fantastic. Toata lumea isi doreste rezultate bune si noi vom lucra pentru asta"", a zis Spalletti, care a adaugat ca ar vrea sa pastreze toti jucatorii valorosi din lot.

CUPA CONFEDERATIILOR. Germania si Argentina sunt primele echipe calificate in semifinalele competitiei, ambele totalizand cate 6 puncte in grupa A. Sambata, nationala antrenata de Jurgen Klinsmann a invins cu 3-0 Tunisia, iar sud-americanii au castigat cu 4-2 in fata Australiei. Germania si Argentina isi vor disputa primul loc in meci direct, maine, de la ora 21:45. In grupa B, meciurile Grecia - Japonia si Mexic - Brazilia s-au jucat aseara, dupa inchiderea editiei.
ITALIA. Bologna, echipa romanului Vali Nastase, a retrogradat in Serie B, dupa ce a pierdut, 0-2, meciul-retur al barajului cu Parma. In prima mansa, Bologna castigase cu 1-0. Cele doua goluri prin care formatia ""gialloblu"" si-a asigurat prezenta in Serie A si in sezonul viitor au fost marcate de Cardone (a€™16) si Gilardino (a€™47). In schimb, echipa lui Vali Nastase se alatura celorlalte doua formatii retrogradate, Brescia si Atalanta.
RUGBY. Steaua a realizat in acest sezon eventul, cucerind, dupa titlul national, si Cupa Romaniei. Stelistii au invins sambata, cu 36-16, pe Dinamo, in finala competitiei. In minutul 40 al meciului, intre jucatorii celor doua echipe a izbucnit o bataie generala. Partida a fost intrerupta aproximativ 12 minute, arbitrul de centru, francezul Jean Michel Schutz, acordand patru cartonase rosii, cate doua de fiecare parte.
CUPA INTERTOTO. Gloria Bistrita si-a asigurat practic calificarea in turul 2 al Cupei UEFA Intertoto, dupa ce a invins cu 5-0, in deplasare, formatia cipriota Olimpiakos Nicosia. Golurile au fost marcate de Peres (de trei ori), Chibulcutean si Bucur. Returul se va juca la 26 iunie, la Bistrita, dar va fi probabil doar o formalitate pentru echipa lui Jean Padureanu. Cealalta reprezentanta a Romaniei, CFR Cluj, a castigat cu 3-2, pe teren propriu, in fata lituanienilor de la Vetra Vilnius. O ""dubla"" a lui Tilinca si un penalty transformat de Anca au adus clujenilor cele trei puncte, insa calificarea se va decide peste o saptamana, la Vilnius.
INTERES. Atacantul dinamovist Claudiu Niculescu a intrat in vizorul lui Rapid Viena, ce ar fi trimis deja o oferta pe adresa firmei ""Becali&Popescu"", care reprezinta interesele jucatorului. Dupa cate se pare, austriecii sunt dispusi sa plateasca maximum 750.000 de euro pentru a-si asigura serviciile internationalului roman.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.