Patru localitati din judetul Suceava, printre care si comuna Arbore, au fost afectate de ploile abundente cazute in ultimele 24 de ore, fiind inundate zeci de gospodarii, informeaza Mediafax. Subprefectul de Suceava Alexandru Baisanu a declarat ieri
Patru localitati din judetul Suceava, printre care si comuna Arbore, au fost afectate de ploile abundente cazute in ultimele 24 de ore, fiind inundate zeci de gospodarii, informeaza Mediafax. Subprefectul de Suceava Alexandru Baisanu a declarat ieri ca precipitatiile abundente au provocat scurgeri de pe versanti si au dus la cresterea debitelor unor paraie, fiind afectate localitatile Arbore, Iaslovat, Burla si Satu Mare. In comuna Arbore, apa a intrat in 42 de gospodarii, dar a afectat si 47 de podete, 3 km de drum judetean, 35 km de drum comunal, 148 de fantani si 186 ha de teren agricol. In comuna Iaslovat au fost afectate doua punti pietonale, doua poduri si 4 km de drum comunal. In localitatea Burla, sapte locuinte sunt izolate dupa ce 30 de metri de drum comunal s-a surpat. In comuna Satu Mare a fost inundat beciul unei gospodarii. Baisanu a spus ca la Arbore se produc inundatii la fiecare ploaie puternica din cauza ca cele trei canale de colectare a apelor de pe versanti sunt colmatate. El a precizat ca a luat legatura cu Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare, pentru a curata aceste canale colmatate. Comuna Arbore a fost afectata de trei ori de inundatii in ultimele trei luni, cea mai grava situatie fiind inregistrata la sfarsitul lunii iunie, cand 11 persoane si-au pierdut viata, iar 28 de locuinte au fost distruse complet de ape. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.