Concursul de manageri de spitale va fi organizat la sfarsitul lunii noiembrie, dupa ce si a doua serie de candidati la cursul de specialitate va finaliza pregatirea intensiva de 8 saptamani, a declarat, ieri, agentiei Mediafax, Eugen Nicolaescu, mini
Concursul de manageri de spitale va fi organizat la sfarsitul lunii noiembrie, dupa ce si a doua serie de candidati la cursul de specialitate va finaliza pregatirea intensiva de 8 saptamani, a declarat, ieri, agentiei Mediafax, Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii. "Va fi primul concurs de manageri, organizat conform noii legislatii prevazuta in pachetul privind reforma in sanatate", a mai spus ministrul Sanatatii. El vrea ca la concurs sa participe toti absolventii cursurilor de formare in management spitalicesc, organizat in doua serii de catre Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar (SNSPMS), ultima incheindu-se la data de 10 noiembrie, dupa promulgarea pachetului legislativ. Ministrul Sanatatii a aprobat, saptamana trecuta, ordinul privind concursul de manageri si normele de aplicare a acestuia. Potrivit ordinului, managerul, persoana fizica, este selectionat prin concurs de o comisie numita de ministrul Sanatatii Publice. La concursul de selectie se pot inscrie candidatii care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele criterii: sunt absolventi de invatamant universitar de lunga durata cu diploma de licenta; sunt absolventi ai cursului de perfectionare in management sanitar, stabilit prin ordin al ministrului sanatatii publice; au cel putin cinci ani vechime in specialitatea studiilor absolvite; nu sunt condamnati penal sau in curs de urmarire penala; sunt apti din punct de vedere medical (fizic si neuropsihic) si au achitat taxa de concurs. Concursul de selectie a managerului de spital public va fi organizat la nivel central de catre Ministerul Sanatatii Publice si la nivel judetean, respectiv municipal de autoritatea de sanatate publica judeteana si cea a a municipiului Bucuresti, fiecare devenind organizator pentru spitalele din subordine. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.