Presedintele UDMR Marko Bela a declarat ieri intr-un interviu acordat Radio France Internationale ca cei care lanseaza speculatii privind eventuala colaborare cu Securitatea a reprezentantilor Uniunii vor sa induca ideea ca maghiarii ar fi "dusmanii
Presedintele UDMR Marko Bela a declarat ieri intr-un interviu acordat Radio France Internationale ca cei care lanseaza speculatii privind eventuala colaborare cu Securitatea a reprezentantilor Uniunii vor sa induca ideea ca maghiarii ar fi "dusmanii tarii, cei de la care provin toate relele". Astfel, desi Marko a considerat ca desecretizarea dosarelor politicienilor este "binevenita", el a dat acestui demers o interpretare personala, cu conotatii etnice. "Ceea ce se intampla in acest moment are si niste conotatii politice, si anume, asa cum inainte de 1989 noi, maghiarii, am fost considerati dusmanii tarii si ni s-a urmarit fiecare pas, acum, iarasi, unii vor sa ne impinga in aceeasi situatie", a sustinut Marko. El a reafirmat faptul ca are dosar de urmarit la Securitate, care a fost pe urmele sale "pas cu pas" ani de zile. Pe de alta parte, Marko a sustinut ca Uniunea nu ar fi de acord cu varianta ca PD si PNL sa numeasca sefii serviciilor secrete. "Atunci si UDMR ar putea spune vrem si noi o functie. N-as fi de acord cu o astfel de varianta. Nu stiu pe ce considerente PNL si PD si-ar fi impartit cele doua servicii secrete", a aratat Marko. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.