Sala de sport de la Lancram, aflata in apropierea locului unde este inmormantat poetul Lucian Blaga, nu va fi mutata, ci se vor face lucrari de reducere a inaltimii acesteia. Astfel, contrar declaratiei ministrului culturii si cultelor, Adrian Iorgu
Sala de sport de la Lancram, aflata in apropierea locului unde este inmormantat poetul Lucian Blaga, nu va fi mutata, ci se vor face lucrari de reducere a inaltimii acesteia. Astfel, contrar declaratiei ministrului culturii si cultelor, Adrian Iorgulescu, care a afirmat ca sala „va fi mutata“, Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, ne-a declarat ca sala va fi doar micsorata.

La ultima conferinta de presa sustinuta la Ministerul Culturii si Cultelor (MCC), Adrian Iorgulescu a anuntat ca sala de sport de langa mormantul lui Lucian Blaga de la Lancram va fi demolata. „Este clar ca trebuie demolata pentru ca in nici un caz sala respectiva nu-si are rostul langa mormantul lui Blaga. Este chiar o blasfemie, este totalmente nepotrivita aceasta alaturare. Noi am hotarat ca ea trebuie mutata si va fi mutata“, a precizat ministrul, citat de Mediafax. Acesta a adaugat ca problema demolarii salii de sport este una „psihologica“, insa constructia nu poate fi lasata in preajma locului de veci al lui Blaga. „Imi dau seama pe de alta part e ca un lucru care s-a finalizat este greu sa fie dinamitat sau daramat cu buldozerul. Cred ca problema este de natura psihologica, dar trebuie sa ii dam Cezarului ce-i al Cezarului si sa-l lasam pe Blaga la locul lui de veci, sa priveasca nu spre sala de sport facuta de domnul Nastase, ci spre stele“, a mai spus Iorgulescu.

Oficialii se contrazic
Spre deosebire de afirmatiile ministrului culturii, care sustine ca sala va fi mutata, Laszlo Borbely, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, ne-a declarat ca intr-o saptamana, Consiliul Local Sebes va elibera o autorizatie prin care se vor face lucrari de reducere a inaltimii respectivei sali: „Domnul Iorgulescu, cu care am si vorbit ceva mai devreme, nu a fost corect informat, nu avea toate elementele necesare atunci cand a facut aceasta declaratie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.