"1. Proiectul Codului penal a fost redactat intr-o prima varianta de lucru de catre comisia de elaborare din cadrul MJ. Ministerul Justitiei nu "coace in aceste saptamani" un proiect de Cod penal, ci Comisia de elaborare discuta in mod deschis prima
"1. Proiectul Codului penal a fost redactat intr-o prima varianta de lucru de catre comisia de elaborare din cadrul MJ. Ministerul Justitiei nu "coace in aceste saptamani" un proiect de Cod penal, ci Comisia de elaborare discuta in mod deschis prima varianta de lucru cu toti reprezentantii instantelor si parchetelor, carora le-a fost transmis proiectul inca din data de 15 noiembrie 2006. Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a anuntat public ca va organiza dezbateri in legatura cu proiectul de Cod Penal propus de Comisia de elaborare cu toti reprezentantii mass-media. Intalnirea de ieri (n.r. - marti) de la Clubul Roman de Presa a fost o intalnire informala si a fost solicitata de ministrul justitiei tocmai pentru ca reprezentantii institutiilor media sa-si poata exprima punctele de vedere in legatura cu aceasta prima varianta si sa poata face observatii. Ministrul Justitiei a precizat de altfel ca nu isi insuseste aceasta prima varianta a proiectului Codului Penal. Cotidianul Ziua a avut un reprezentant la aceasta dezbatere si de aceea consideram ca nu este corect din punct de vedere deontologic publicarea unor informatii din timpul unei intalniri informale.
2. In ceea ce priveste afirmatiile eronate din articolul "Esecurile lui Macovei", atragem atentia asupra unui singur punct (nedezbatut pana acum): informatizarea sistemului judiciar. In anul 2006, Ministerul Justitiei a cumparat si a distribuit tuturor instantelor si parchetelor echipamente IT, care asigura aproape in totalitate necesarul pentru judecatori si procurori. Totodata, s-a realizat infrastructura de comunicatii pentru intregul sistem judiciar (...) In acest moment, 195 instante publica pe Portalul instantelor informatii legate de dosare. Publicarea acestor informatii de catre fiecare institutie in parte este sarcina conducerii instantelor, Ministerul Justitiei neputand publica astfel de informatii de la nivel central, intrucat nu are acces la acestea".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.