Compania farmaceutica daneza Nycomed a achizitionat distribuitorul romanesc Ruby de Tacos, informeaza Rompres. Andreas Pfeiler, vicepresedintele Nycomed pentru Europa Centrala si de Sud, a declarat ca aceasta tranzactie era de asteptat, data fiind co
Compania farmaceutica daneza Nycomed a achizitionat distribuitorul romanesc Ruby de Tacos, informeaza Rompres. Andreas Pfeiler, vicepresedintele Nycomed pentru Europa Centrala si de Sud, a declarat ca aceasta tranzactie era de asteptat, data fiind colaborarea de succes de mai multi ani dintre cele doua companii, insa nu a facut publica valoarea achizitiei. Compania Ruby de Tacos comercializeaza deja mai multe produse Nycomed, printre care un pansament chirurgical si un supliment cu calciu pentru tratarea osteoporozei. Ruby de Tacos are in prezent 30 de angajati si in 2005 a inregistrat vanzari in valoare de doua milioane de euro.
Avand in jur de 3.300 de angajati in Europa si Rusia-CSI, compania Nycomed a obtinut in 2005 venituri de aproximativ 747,5 milioane de euro. Portofoliul companiei daneze contine produse pentru spitale si medicina generala, precum si medicamente pentru anumite segmente nisa. Nycomed Romania va face parte din grupul Nycomed Europa Centrala si de Sud, alaturi de Austria, Cehia, Polonia, Ungaria, Grecia.
Valoarea pietei farmaceutice din Romania a fost de aproximativ un miliard de euro in 2005, in crestere cu peste 25% fata de 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.