Prima repriza a apartinut Italiei. Cu Del Piero titular si Totti lasat pe banca, ""azzurii"" n-au impresionat deloc, ba chiar din contra. Selectionata lui Lippi a impins totusi jocul spre careul advers, dar golul a refuzat sa vina. Campionul ratarilo

Prima repriza a apartinut Italiei. Cu Del Piero titular si Totti lasat pe banca, ""azzurii"" n-au impresionat deloc, ba chiar din contra. Selectionata lui Lippi a impins totusi jocul spre careul advers, dar golul a refuzat sa vina. Campionul ratarilor a fost de departe atacantul Fiorentinei, Luca Toni. Acesta a trecut in prima repriza de cel putin patru ori pe langa deschiderea scorului, in timp ce colegul sau Gilardino n-a izbutit nici el sa reia spre poarta dintr-o situatie ideala, desi se afla singur cu Schwarzer. Cea de-a doua parte a debutat insa si mai prost pentru italieni, care au ramas in inferioritate dupa eliminarea lui Materazzi. Treptat, jocul s-a mutat in trenul Italiei, iar Lippi n-a riscat: l-a scos imediat din teren pe Luc Toni si a bagat un fundas, pe Berzagli. Evident mai neexperimentati, australienii au prins totusi ceva mai mult curaj, incercandu-l pe Buffon de cateva ori. Lippi a replicat aruncandu-l si pe Totti in lupta in locul lui Del Piero, dar fara nici un efect. De atfel, primele 90 de minute regulamentare s-au incheiat cu reprezentativa de la ""Antipozi"" in careul advers, dar Viduka a ratat in minutul 85 ocazia de a elimina Italia si a intra astfel definitiv in istorie. Cand toata lumea astepta prelungirile, paniolul Cantalejo s-a facut de poveste, acordand Italiei un penalty strigator la cer. A transformat Totti sigur pe el si asa s-a scris istoria unui meci in care Australia a fost aplaudata de un stadion intreg.

ITALIA - AUSTRALIA 1-0


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.